Obavijesti

Sport

Komentari 38

Mandžukić je zabio Empoliju, Inter sedmi put pobijedio 1-0

Mandžukić je zabio Empoliju, Inter sedmi put pobijedio 1-0
1

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić zabio je za Juventus u pobjedi nad Empolijem, dok je dvojac u Interu, Perišić i Brozović, izbio na vrh još jednim 1-0

VIDEO

Čini se da je postavljanje na klupu Marija Mandžukića u proteklih nekoliko utakmica bio motiv više za hrvatskog reprezentativca da se dokaže od prve minute na gostovanju kod Empolija pa je napadač Juventusa bio strijelac u nedjeljnoj pobjedi 3-1.

Mandžo je zabio za izjednačenje (1-1) u 32. minuti. Bio je to klasičan njegov gol. Sami Khedira poslužio ga je na petercu, a hrvatski napadač uklizao je na loptu i, uz malo sreće, poslao je u mrežu. Bio mu je to drugi prvenstveni gol nakon onog Atalanti te četvrti ukupno u službenim utakmicama (po jedan u Ligi prvaka i superkupu). U svim tim utakmicama Juve je pobijedio.

Empoli je poveo u 19. minuti golom Massima Maccaronea, a preokret i vodstvo "stare dame" šest minuta nakon Mandžukićeva gola zasluga je Patricea Evre. Konačan rezultat i slavlje Allegrijevih za pomak na sedmo mjesto donio je Paulo Bruno Dybala šest minuta prije kraja.

U ranijem terminu od 12:30 nogometaši Intera slavili su na gostovanju kod Torina 1-0, što im je bila sedma pobjeda u sezoni tim rezultatom od osam ukupno u 12 dvoboja. Ovaj put junak "nerazzurra" bio je Geoffrey Kondogbia prvijencem u 31. minuti koji je njegovu sastavu omogućio ostanak na vrhu poretka.

Inače, Mancinijev sastav bio je daleko podređeniji protivnik, Torino je bio bolji u svim statističkim pokazateljima osim u golovima i obranama, gdje je ponovno klasu pokazao Samir Handanović, golman Intera. Oba hrvatska interista utakmicu su počela s klupe za pričuve. Marcelo Brozović tamo je ostao do kraja dvoboja, dok je Ivan Perišić ušao u igru u 67. minuti.

Derbi kola, ogled Rome i Lazija na Olimpicu, pripao je "vučici" koja je tako ostala bod iza Intera na drugom mjestu ljestvice. Edin Džeko zabio je za vodstvo Rome već u desetoj minuti iz penala kojega je sam i izborio, a konačan rezultat u 63. minuti nakon kontre postavio je Gervinho.

Serie A, 12. kolo:

  • Torino - Inter 0-1
  • Empoli - Juventus 1-3
  • Frosinone - Genoa 2-2
  • Sassuolo - Carpi 1-0
  • Palermo - Chievo Verona 1-0
  • Roma - Lazio 2-0
  • Napoli - Udinese 1-0
  • Sampdoria - Fiorentina 0-2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...