To je to što me zanima!

"Mannschaft": Nijemci snimili film o osvajanju SP-a u Brazilu

U njemačkim kinima počelo je emitiranje filma u kojem gledatelji mogu vidjeti kako je izgledao njemački put do zlata na Svjetskom prvenstvu u Brazilu početkom ljeta
Vidi originalni članak

Njemačka je ljetos osvojila naslov prvaka na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Na putu do zlata igrači Joachima Löwa pobijedili su Portugal 4-0, pa remizirali s Ganom (2-2) i svladali Sjedinjene Američke Države (1-0). 

U osmini finala trebalo im je dodatnih pola sata kako bi eliminirali Alžir s 2-1, a u četvrtfinalu je jedan gol bio dovoljan da kući pošalju Francusku. Sve je to bio uvod za nevjerojatnu utakmicu u polufinalu SP-a, gdje je Njemačka sa 7-1 u potpunosti nadigrala domaćina, reprezentaciju Brazila. 

- Brazil ima Neymara, Argentina ima Messija, Portugal ima Ronalda, a Njemačka ima momčad - napisao je na svojem Twitteru Steven Gerrard poslije polufinalne utakmice, što je i osnovna misao novog filma nazvanog Die Mannschaft, koji donosi snimke iza kulisa SP-a. 

Poslije pobjede u finalu protiv Argentine 1-0, Njemačka je postala prva europska reprezentacija koja je osvojila SP u Južnoj ili Sjevernoj Americi. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • tuna111 18.11.2014.

    Zanimljivo kako je ono Muller-ovo prosklizavanje uigrana akcija hehe.

  • strmi007 18.11.2014.

    kaj će im sad i to

  • Mark 1 18.11.2014.

    Ništa čudno, imali bi i mi dokumentarac da smo osvojili nešto. Pa imamo čak i kad smo u Francuskoj broncu uzeli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare