To je to što me zanima!

'ManU više nikada neće imati ovakvu generaciju'

Alex Ferguson je svjestan promjena u modernom nogometu i misli da će teško opet biti igrača kao što su Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville...
Vidi originalni članak

Generacija igrača rođena sredinom sedamdesetih ostavila je dubok trag u Manchester Unitedu u posljednjih 15-ak godina. Ryan Giggs, Paul Scholes, braća Gary i Phil Neville, David Beckham, Nicky Butt... Sve su to igrači koji su nogometno stasali u Unitedovoj omladinskoj školi, a nakon ulaska u prvu momčad preuzeli glavne role u jednom sjajnom razdoblju kluba. Giggs, Scholes i Gary Neville i danas su u klubu, i dalje su važne karike, iako su već toliko dugo na Old Traffordu.
- Ryan je ovdje 21 godinu, Paul i Gary 19 godina. To je jedan nevjerojatan podatak i moramo biti sretni što ih imamo - rekao je na ovu temu menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson. Legendarni Škot je doista najpozvaniji da o tome govori, budući da je on u klubu još i duže od svih njih. Prije 22 godine je došao na Old Trafford i pratio razvoj trojice igrača od prvih dana. Kako sada stvari stoje, lako je moguće da ih i isprati u igračku mirovinu.
- Svaki klub nada se proizvesti igrače koji će kasnije trajati koliko Ryan, Paul i Gary traju - kaže Sir Alex i dodaje:
- Nažalost, mislim da su takva vremena prošla. U današnjim uvjetima, kada ima toliko novih i izmijenjenih stavki u ugovorima, gotovo je nemoguće ponovno stvoriti nekoliko takvih igrača koji će ostati u matičnom klubu tijekom cijele karijere. I zato se bojim da ovakvih slučajeva u budućnosti neće biti previše.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Bepo1606 18.12.2008.

    Ne lupaj bez veze.Ne igraju tamo za kikiriki.Lako je biti vjeran kad imaš sve osigurano u životu.Koliko bi bili vjerni u lošijem klubu npr. niželigašu ili da su rezerve pa da uleti kakva ponuda.

  • zlundralo 18.12.2008.

    tako se voli svoj klub...2o godina igraju za njega...kod nas jedva čeka da se proda van čim uđe u seniore...baš me zanima kolko će badelj i lovren dugo u dinamu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare