To je to što me zanima!

Maradona podupire Boliviju u protestima protiv Fife

Bolivijci su nezadovoljni odlukom da prije utakmica na velikim nadmorskim visinama momčadi moraju imati više vremena za prilagodbu
Vidi originalni članak

Ukoliko je stadion na nadmorskoj visini iznad 2750 metara, momčadi moraju dobiti tjedan dana vremena za prilagodbu. Ako se igra na više od 3000 metara, vrijeme prilagodbe je dva tjedna. Ovakva je odluka Fife razljutila bolivijske nogometaše i čelnike tamošnjeg saveza, jer Bolivija svoje domaće utakmice igra u La Pazu, na velikoj nadmorskoj visini. Zbog zgusnutog rasporeda i malo vremena za okupljanja reprezentacija, ova ih odredba priječi da i dalje igraju na svom najvećem stadionu.
- Na strani sam Bolivijaca u njihovoj borbi s Fifom. Ne vjerujem da je Messiju, Agüeru, Ronaldinhu ili Robinhu problem igrati u La Pazu. Fifa se petlja u strast nogometnih navijača - poručio je Diego Maradona tijekom boravka u ovom bolivijskom gradu.
Maradona misli da odluka Fife nije korektna prema Boliviji, koja na ovaj način gubi veliku prednost igranja na domaćem terenu. Između ostaloga, gubi i dio potpore navijača.
- Ta je odluka jadna - uobičajeno oštar bio je "Mali Zeleni", koji je rekao i što misli o predsjedniku Fife Seppu Blatteru.
- Taj čovjek nikad nije udario nogometnu loptu, a poigrava se sa sudbinom nogometa - dodao je Maradona.
Legendarnom Argentincu na potpori je zahvalio i bolivijski predsjednik Evo Morales, koji je Fifinu zabranu nazvao uvredljivom i provokativnom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare