To je to što me zanima!

Marca: Ante Tomić bio je noćna mora za Barcelonu!

Tomić je bio Barcina noćna mora, piše u Marci, trener Ettore Messina oduševljen je što je pronašao igrača koji će nositi Realovu budućnost
Vidi originalni članak

Zabio je 22 koša, sakupio pet skokova i čak četiri blokade, zablistao protiv najmoćnije europske košarkaške momčadi današnjice. Barcelona je izgubila tek četvrti put ove sezone, a prvi put na svom parketu. Za to je najzaslužniji Ante Tomić (23).
- Bilo je vrhunski, nismo im dali da se razigraju kao što inače rade - ispričao je dan poslije 23-godišnji Dubrovčanin, koji je košarkaški odrastao u KK Zagrebu, a prije dva mjeseca je otišao u Madrid. Ispratili su ga s velikom dozom skepse, govorili da neće puno igrati, da je trebao prvo u neki manji klub. No brže nego što se itko nadao, postao je jedna od glavnih uzdanica zvijezdama nakrcanoga “kraljevskoga kluba”.
“Tomić je bio Barcelonina noćna mora”, stoji u španjolskom dnevniku Marci, trener Ettore Messina oduševljen je što je pronašao igrača koji će nositi Realovu budućnost, a i bivši hrvatski izbornik Jasmin Repeša, koji ga je godinama u posljednji trenutak izostavljao s popisa, ponosan je i sretan.
- Bez obzira na njegovu upornost i talent, svi smo ugodno iznenađeni, zaista nisam očekivao da će ovako brzo postati najvažniji igrač u Realovu konceptu igre. Još prošlog ljeta nije mogao tako dominirati pod koševima kao što je činio protiv Barcelone, zato ga nisam poveo na EP u Poljsku. Tamo smo napravili što smo htjeli. Bismo li s njim napravili više - zapitao se Repeša, pa zastao.
- Možda i bismo, ali nezahvalno je o tome sad govoriti, to je samo nagađanje...
- Naravno, to mi je bio dodatni motiv za napredovanje. A tek kad sam počeo individualno raditi s Lukom Milanovićem, osjetio sam koliko mi još treba čvrstine i eksplozivnosti - rekao je Ante, koji svoju “eksploziju” zahvaljuje baš kondicijskom treneru reprezentacije s kojim je nakon EP-a počeo raditi na snazi, što mu je bila najveća boljka.

MILANOVIĆ: ZA DVIJE-TRI GODINE ANTE ĆE DOMINIRATI
Luka Milanović kondicijski je trener reprezentacije, koji od jeseni individualno radi s Antom Tomićem.
- Napreduje dobro i postupno, sad je već na 110 kg i ima još prostora za napredak - rekao je Milanović, koji je u stalnom kontaktu s trenerima u Realu, s kojima će se ponovno naći na ljeto.
- Nastavio je raditi prema našem programu, ali to je proces koji traje godinama. Za dvije-tri godine može postići ekstremne stvari i biti dominantan - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • JAX 27.03.2010.

    ovaj čovjek že biti nositelj naše košarke u ovom desetljeću

  • mihi333 27.03.2010.

    repeša car...

  • cazg 27.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare