To je to što me zanima!

Marca: Ovakvog igrača u Realu nismo vidjeli još od Zidanea

Mladi Englez je u 6. minuti zabio prekrasan gol, a na koncu je proglašen i najboljim igračem utakmice. Marca ga je zbog te majstorije, ali i sveukupnog dojma, usporedila s jednim od najvećih
Vidi originalni članak

Jude Bellingham (20)  stigao je u Real Madrid ovog ljeta iz Borussije Dortmund u transferu vrijednom 103 milijuna eura, a koji se s bonusima može povećati do 133, čime bi Englez postao najskuplje pojačanje u povijesti kluba. Taj rekord trenutačno drži Eden Hazard koji je 2019. stigao iz Chelseaja za 115 milijuna eura.

No, prvi dojam mladog Engleza nema baš nikakvih dodirnih točaka s Hazardom. Belgijac je u Madrid stigao zapušten, izvan forme, s pokojim kilogramom viška. I nikad nije ispunio očekivanja. A Bellingham oduševljava od prve sekunde kao igrač Reala!

Briljirao je Bellingham i protiv Milana prije nekoliko dana, a puni potencijal pokazao je protiv svojih Engleza, Manchester Uniteda. Real je pred 68.000 navijača u Houstonu slavio protiv 'crvenih vragova' 2-0, a mladi Bellingham doveo je svoju novu momčad u vodstvo već u 6. minuti. Sjajno je Englez uvidio prostor u zadnjoj liniji Uniteda i utrčao na krasno dodavanje Rudigera, te prekrasno lobao Kamerunca Onanu, kojeg je Manchester United ovog ljeta platio 52 milijuna eura. Englez je na koncu proglašen i najboljim igračem utakmice.

Marca ga je zbog te majstorije, ali i sveukupnog dojma, usporedila s jednim od najvećih nogometaša u povijesti sporta, bivšim igračem i trenerom Reala, Zinedineom Zidaneom.

"Engleska zvijezda odigrala je veličanstveni meč. Houston je svjedočio šouu Judea Bellinghama. Igrača koji ne samo po broju na dresu, nego po mnogo toga; pokretima, akcijama, velemajstorstvu, podsjeća na Zinedinea Zidanea. Briljirao je protiv Milana, a onda mu je protiv Uniteda bilo dovoljno samo pet minuta da pokaže kako je vrijedan počasti nošenja Zidaneove petice. Bellingham je Rüdigerovo dubinsko proigravanje pretvorio u umjetničko djelo. Majstorski je loptu štopao ljevicom i onda zabio desnicom tako što je lobao Onanu. Da, Bellingham je sletio u Real u velikom stilu i treba mu se pokloniti", piše Marca u tekstu pod naslovom "Ovo je najbliže Zidaneu što smo vidjeli" pa dodaje:

UVERTIRA ZA EL CLASICO Pogledajte fantastične golove Realovih pojačanja za pobjedu nad Manchester Unitedom

"Prije dolaska tražio je Zidaneovu peticu. Englez je pokazao da je najbliže što smo vidjeli francuskoj legendi otkako je svoje magične kopačke objesila o klin. Elegancija i način trčanja koje vidimo kod Bellinghama, podsjećaju nas na ljepotu i gracioznost s kojom je Zidane plesao po travi na vrhuncu karijere."

"To je nogometaš koji igra kao anđeo, ali koji već u ovako mladoj dobi daje karakter momčadi. Ne zaboravimo da je dečko tek napunio 20, ali se ne predaje i ne sakriva, nego Ancelottijevom novom Realu daje energiju i snagu. Bellingham ruši stereotip o plemenitom veznjaku koji samo živi za potez.", zaključuju Španjolci i s nestrpljenjem čekaju početak sezone.

OSMIJEH OD UHA DO UHA VIDEO Modrića je pitao hoće li igrati na Svjetskom prvenstvu u Americi 2026. Evo što je rekao

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Inati-se-Slavonijo 27.07.2023.

    U svakom slučaju će biti solidna zamjena za Luku, kad mu bude trebao odmor.

  • Inati-se-Slavonijo 27.07.2023.

    Čuj to, nisu vidjeli takvog igrača od Zidanea... A Modrić igra za kriket klub Real Madrid.

  • no sleep 27.07.2023.

    Bit ce nes od malca ako će pazljivo slusat i učit od Luke

Komentiraj...
Vidi sve komentare