To je to što me zanima!

Marija Delaša u Žalgirisu treniraju vlastiti suigrači

Kaos u Žalgirisu: U Litvi se ne smije dovesti trener tijekom doigravanja, pa momčad vode veterani Šalenga i Brown. Igrači su prepušteni sami sebi...
Vidi originalni članak

Kontroverzni vlasnik Žalgirisa Vladimir Romanov, kod nas poznat kao šef nogometaša škotskoga Heartsa, s kojim je Dinamo igrao u pretkolu Lige prvaka, otpustio je i četvrtog trenera ove sezone. Problem je što petog ne može zaposliti jer se u Litvi igra finale prvenstva, a u doigravanju se ne smije dovoditi novi trener. Kako je pomoćnik odbio preuzeti momčad, igrači su do kraja sezone prepušteni sami sebi, a uskočili su veterani Dariuš Šalenga i Marcus Brown, koji sad i igraju, i rade zamjene, i crtaju akcije...
- Ma ludilo, svi smo se skupili i dali sve od sebe. Sve je puno pozitivne energije - rekao je Mario Delaš, 20-godišnji splitski centar, koji je od siječnja u Žalgirisu.
I zaista, Želgiris je u četvrtoj utakmici finala pobijedio velikog rivala Lietuvos Rytas 83-70 i izjednačio na 2-2 u finalnoj seriji, koja se igra na četiri pobjede.
- I nema nekih promjena. Stalno igramo u istom sustavu pa se on ni sad nije mijenjao. Dogovaramo se sami, nije bilo nikakvih prepirki, a dok se držimo zajedno, sve je super - kaže Delaš, koji je zabio devet koševa uz četiri skoka.
- Bilo je oscilacija otkad sam došao, ali uklopio sam se u sustav, a iduće sezone bit će još bolje. Ovdje igramo toliko natjecanja da svi dobiju priliku.
Na krilima fanatičnih navijača, košarkaši Žalgirisa pokušat će bez trenera dobiti još dvije utakmice i vratiti naslov u Kaunas.
- Navijači su super! Nikad se nisu okrenuli protiv igrača, plješću i nakon poraza. Uvijek me pozdravljaju u gradu, a na zadnjoj su utakmici razvili i hrvatsku zastavu. Košarka je tu druga religija, a rivalstvo Žalgirisa i Lietuvos Rytasa poput Hajduka i Dinama kod nas. Igrači ne prelaze iz jednog u drugi klub, to se ne smije.

PRVI JE CILJ OSVOJITI ZLATO S REPREZENTACIJOM U-20
Mario je lani s reprezentacijom U-19 osvojio broncu na SP-u na Novom Zelandu. Ove godine ista generacija s Radoševićem, Zubčićem i Prostranom igra EP U-20 u Hrvatskoj.
- To je prvi cilj za ovo ljeto, osvojiti zlato - rekao je Delaš, koji zbog tog natjecanja ni ne razmišlja o seniorskoj reprezentaciji.
- Čuo sam se s izbornikom Vrankovićem prije odlaska u Žalgiris, poželio mi je sreću.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare