To je to što me zanima!

Marija Iveković osvojila broncu u disku na SP-u u Francuskoj...

Marija Iveković, članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom Agram s najboljim svojim ovogodišnjim rezultatom diska od 38,85 m i s 893 boda osvojila je broncu
Vidi originalni članak

Od 19. do 28. srpnja  na stadionu Parillyju u francuskom Lyonu održava se IPC Svjetsko atletsko prvenstvo za osobe s invaliditetom. Prvog dana nadmetanja nastupili su u kategorijama slijepih i slabovidnih Marija Iveković u bacanju diska I Miljenko Vučić u kugli.

Marija Iveković, članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom Agram iz Zagreba s najboljim svojim ovogodišnjim rezultatom diska od 38,85 metara i s 893 boda osvojila je brončano odličje. 

Svjetska prvakinja je Ruskinja Sofia Oksema s 930 bodova, a srebro je otišlo u Kinu Liangim Zhangi s 908 bodova. Miljenko Vučić, također član Atletskog kluba osoba s invaliditetom Agram iz Zagreba, osobnim rekordom bacivši kuglu 13,88 metara zauzeo je peto mjesto.

Po završetku natjecanja Marija Iveković izjavila je: 

- Ako ovi moji dosadašnji rezultati nisu dovoljno promovirali Republiku Hrvatsku u svijetu, a za što se dodjeljuju trajne naknade, pitam sebe i vas što je onda sportska izvrsnost? Nama osvajačima IPC svjetskih medalja u paraolimpijskim sportovima nažalost zakonodavac to pravo ne priznaje.

U Lyonu se nadmeće preko tisuću atletičara iz 90 zemalja, a hrvatske boje brane četiri atletičarke i deset atletičara.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare