To je to što me zanima!

Marin će biti treći na svijetu: Ispred su tek Federer i Nadal!

Marin Čilić je plasmanom u finale Australian Opena osigurao ranking karijere. Ispred njega će sad biti samo dva velikana. Ako ovako nastavi, Marin bi u idućih godinu dana mogao biti i prvi na svijetu
Vidi originalni članak

Marin Čilić je izborio treće finale Grand Slama u karijeri. Nakon US Opena 2014. godine, Wimbledona lani, u nedjelju će igrati finale Australian Opena. Bez obzira na ishod finala, Marin će od ponedjeljka biti treći tenisač svijeta.

Ispred njega će biti samo dva velikana Roger Federer i Rafa Nadal. Prije Australian Opena je Čilić bio šesti na svijetu, a najbolji ranking dosad mu je bio četvrto mjesto u listopadu prošle godine. Sad je preskočio Zvereva, Dimitrova i Thiema.

MARIN U FINALU Čilić: Federer? Ako nastavim igrati ovako, mogu protiv njega

Najbolji plasman jednog Hrvata na ATP-ljestvicama bilo je drugo mjesto Gorana Ivaniševića iz srpnja 1994., a treći je u lipnju 2006. bio Ivan Ljubičić.

U finalima Grand Slama Čilić zasad ima omjer 1-1. Na US Openu je 2014. godine u finalu pobijedio Nishikorija, a prošle je godine u finalu Wimbledona izgubio od velikog Rogera Federera.

FOTO Ružičasto prokletstvo: Dvojica su pala, a i Federer nosi - rozo

Lako je moguće da ga u nedjeljnom finalu ponovno čeka veliki Roger.

Ako ovako nastavi, Marin bi uskoro mogao biti i najbolji tenisač na svijetu.

Čilić protiv Chunga vodi 3-0 u međusobnim susretima. Zadnji put ga je pobijedio 2016. godine u Brisbaneu. Od Federera gubi 8-1, jedini ga je put dobio u polufinalu US Opena 2014. godine.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • OpetMikiTrasi 25.01.2018.

    Čini mi se da su 2006 ispred Ljubičića isto bili samo Federer i Nadal... :-) Kad odu Feđo i Nađo, ode nam tenis u qurac.

  • OpetMikiTrasi 25.01.2018.

    Ispred su Federer (36 godina) i Nadal (31 godinu), oba daleko od svojih najboljih dana, izozljeđivani i na 50 posto snage. A iza njega su Dimitrov, Zverev, Thiem, Goffin, Sock. Ma svaka čast Marinu, ali kaj se to događa sa tenisom? Kad se oproste Federer i Nadal, i ako se Đoković ne oporavi, više neće biti ni jedan tenisač koji zaslužuje biti u top ten. Trebalo bi ih onda rangirati od 11 mjesta pa na dalje, a prvih deset mjesta ostaviti prazno.

  • ServiSluge 25.01.2018.

    Dakle nakon Borilačkih vještina, Atletike, Nogometa, Rukometa i Vaterpola hrvati su i u tenisu bolji od srba, hehehe, dominacija Hrvats na svim poljima :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare