To je to što me zanima!

Marin Čilić je bez izgubljenog seta četvrti put osvojio Zagreb

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatski tenisač pobijedio je Tommyja Haasa 6-3, 6-4 u finalu i tako četvrti put u karijeri osvojio PBZ Zagreb Indoors! Marinu Čiliću je to ukupno 10. osvojeni turnir
Vidi originalni članak

Marin Čilić četvrti je put u karijeri osvojio PBZ Zagreb Indoors (2009., 2010., 2013.)! Hrvatski tenisač u finalu je pobijedio sjajnog Tommyja Haasa 6-3, 6-4 za samo sat i 20 minuta!

Čiliću je to 10. osvojeni turnir u karijeri čime je ušao u "klub 10". Toliko puta je turnire osvajao Ivan Ljubičić, a dvoznamenkast je još samo Goran Ivanišević (22 osvojena turnira op.a.).

Meč protiv 12. igrača svijeta bio je puno lakši od očekivanog. Problema je bilo samo u prvom gemu jer je odmah na startu Marin izgubio servis. Međutim, već u idućem je uzeo servis Nijemcu, a onda i pri rezultatu 3-2. U 2. setu je bio dovoljan break kod 3-3.

Čilić je tako izjednačio međusobni omjer s Haasom na 2-2, a šesti put je, od devet izdanja, Zagreb osvojio neki hrvatski tenisač (Ljubičić i Dodig). 

Put do titule za Marina je bio naizgled lak jer ga je osvojio bez izgubljenog seta.

- Lijepo je ponovno biti u finalu nakon teške prošle godine. Igrao sam dobar tenis i ovo mi je neprocjenjivo. Hvala Goranu Ivaniševiću na svemu. Nismo krenuli u najbolje vrijeme, ali trud se isplatio, igra ide na bolju razinu - rekao je Marin.

Nizozemsko-rumunjskom paru titula

Jean-Julien Rojer i Horia Tecau u finalu parova dobili su Philippa Marxa i Michala Mertinaka 3-6, 6-4, 10-2.

Put do naslova

  • 1. kolo: Mate Delić 6-4, 6-4
  • 2. kolo: Dušan Lajović 6-4, 7-5
  • Četvrtfinale: Ivan Dodig 7-5, 6-4
  • Polufinale: Bjorn Phau 6-3, 6-4
  • Finale: Tommy Haas 6-3, 6-4
Idi na 24sata

Komentari 81

  • CroProud 09.04.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • marci2812 11.02.2014.

    Ovo "Hrvatski" zvuci kao komedija - mjesdto rodenja Medugorje, BiH,Yugoslavia, mjesto stanovanja - Monte Carlo - Monaco /Wikipedia,enciklopedia/ - neka mi netko objasni gdje je tu hrvatsko - jos jedan heroij u nizu, nije jedini, koji se de facto srami svoje drzave, odnosno koji toliko obozava Hrvatsku /samo putovnice radi, Francekovo maslo/ da porez placa u Monacu,

  • vladimirb 10.02.2014.

    ma neka mu bude,to mu je dosta za ovu godinu,na ostalim jačim turnirima plafon mu drugo kolo,on je svoj vrh davno ostvario i neka sada pomalo kvracka i koji dolar zaradi za sebe i one koji se klade na njega...

Komentiraj...
Vidi sve komentare