To je to što me zanima!

Marin Čilić preko Fernanda Verdasca ide u četvrtfinale

Hrvatski tenisač dobio je 3-6, 6-3, 6-4 Fernanda Verdascau 3. kolu i izborio nastup u četvrtfinalu ATP Masters 1000 Series turnira u Parizu...
Vidi originalni članak

Iskorištenom četvrtom meč loptom, a trećom na svoj servis, Marin Čilić je pobijedio Fernanda Verdasca, sedmog nositelja turnira u Parizu. Za prolazak u četvrtfinale trebalo mu je sat i 56 minuta borbe u kojoj je morao nadoknaditi i gubitak prvog seta. Španjolac, koji je Čilića, pobjedom nad Andreasom Seppijem u utorak, eliminirao s liste kandidata za Masters u Londonu, bolje je otvorio meč. Iskoristio je ponuđenu break loptu već u prvoj servis igri hrvatskog igrača, te je potvrdom svojeg servisa otišao na 3-0. A potom prvi set priveo kraju.
Ukupno pet dvostrukih servis pogrešaka napravio je Verdasco, a jedna od njih bila je ključna za razvoj drugoga seta. Pri rezultatu 3-2, Čilić je došao do 15-40 na Španjolčev servis. Verdasco je potom osvojio poen, nakon čega je na duplom servis greškom omogućio Čiliću prednost 4-2, što je 13. igrač svijeta znao sačuvati. Drugoj uzastopnoj pobjedi i izjednačavanju međusobnog omjera na 2-2 Čilić se primaknuo u sedmome gemu trećega seta, kada je još jednom oduzeo servis Verdascu, poveo 4-3 i trasirao si put u četvrtfinale.
A za novi korak dalje igrat će protiv domaćeg igrača Gaela Monfilsa, koji je bio bolji od Juliena Benneteaua 6-4, 6-3 za 83 minute. Čilić i Monfils nikada nisu igrali međusobno, ovo će im biti prvi okršaj u karijeri.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • peropljuki 13.11.2009.

    Decki evo link za prjenos http://www.sport89.com

  • horatio 12.11.2009.

    bravo Mario svaka čast!! samo naprijed..

Komentiraj...
Vidi sve komentare