To je to što me zanima!

Marin Pilj napustio je Osijek i potpisao za ljubljansku Olimpiju

Iz borbe za naslov prvaka u HNL-u Pilj prelazi u borbu za titulu u Sloveniji. Pojačao je ljubljansku Olimpiju gdje su još dva bivša igrača Osijeka, ali i dva nekadašnja hajdukovca
Vidi originalni članak

Izrazio je želju za novim izazovom i nismo mu željeli stajati na putu, objasnio je trener i sportski direktor Osijeka Nenad Bjelica odluku o transferu Marina Pilja (25).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon točno 100 prvenstvenih nastupa u tri i pol godine u Osijeku veznjak će od Nove godine postati igrač Olimpije iz Ljubljane. Nije bio u užim planovima Bjelice, odigrao je svega 349 minuta u 15 utakmica (23 po utakmici) uz jedan gol i asistenciju. Nije htio biti pričuva.

- Zahvalio bih svima u klubu i oko njega na ove jako lijepe četiri godine. Užitak je bio igrati u gradu u kojem sam odrastao, ali došlo je vrijeme da krenem dalje. Osijeku želim puno sreće i uspjeha u nastavku sezone - rekao je Pilj na odlasku za službene stranice Osijeka.

Prošli tjedan iz Gradskog vrta je, podsjetimo, otišao Petar Bočkaj i potpisao za Dinamo. Piljevu Olimpiju vodi bivši trener Osijeka Dino Skender koji je i gurnuo Marina u prvu momčad "bijelo-plavih". Ranije je igrao za Valpovku, Hypo Limač, Belišće i Novigrad.

- Zahvaljujemo Marinu Pilju na doprinosu svim rezultatima Osijeka. U Splitu je odigrao 100. prvenstvenu utakmicu za naš klub i zaokružio stvarno lijep period u Gradskom vrtu. Želimo mu sve najbolje u novom klubu - rekao je Bjelica.

Pilj je visok svega 165 centimetara, uzor mu je Eden Hazard, a na odlasku iz Novigrada umalo je završio u Hajduku. U glavnom gradu Slovenije čekat će ga, osim bivšeg trenera, još dva bivša igrača Osijeka Dino Špehar (27) i Robert Mudražija (24), kao i nekadašnji stoper Hajduka Goran Milović (32). Nedavno je u Olimpiju stigao i Mađar Marko Futacs, također bivši igrač Hajduka.

Olimpija je nakon prvog dijela sezone na trećem mjestu slovenske Prve lige s osam bodova zaostatka za vodećim Mariborom i jednim bodom za Koprom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • DenisKešić 29.12.2021.

    sretno Marine ... sutra stavljam na kladionici Olimpija prvak Slovenije 💪💪💪

  • domagoj264 29.12.2021.

    Kakav igrac 🤣🤣🤣

  • mrzimpoloticare 29.12.2021.

    Bravo osijek, kako ste krenuli necete imat igraca za krenit u novu sezonu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare