To je to što me zanima!

Marini su dobitna kombinacija, Hrvatska povela nakon 2. dana

Marin Čilić i Marin Draganja pobijedili su u meču parova razigravanja za Svjetsku skupinu Davisova kupa nizozemsku kombinaciju Haase - Rojer 6-2, 3-6, 6-3, 6-4
Vidi originalni članak

Nakon pobjede Mate Delića i poraza Borne Ćorića prvog dana dvoboja u Amsterdamu, meč parova u razigravanju za Svjetsku skupinu otišao je na stranu Hrvatske. Marin Čilić i Marin Draganja u četiri su seta dobili Robina Haasea i Jeana-Juliena Rojera (6-2, 3-6, 6-3, 6-4).

Nakon dva dana treniranja na zemlji, Čilić se uspješno aklimatizirao na uvjete i vremensku razliku te pokazao dobru igru s imenjakom Draganjom. Dvojica Marina napravili su prvi break već u trećem gemu prvog seta, da bi ga potvrdili novim oduzimanjem servisa za 5-2 i lako zaključili prvi set.

Ipak, bodreni brojnom publikom u Amsterdamu, domaćini su se u drugom setu vratili. Hrvatski je dvojac pao kod svog prvog servisa, a protivnici su znali sačuvati razliku do kraja.

Ključnim se, kao i obično, pokazao treći set u kojem je Rojer kod 3-2 za hrvatski par popustio na servisu po prvi put i pružio im mogućnost da vrate vodstvo. I ne samo to, Čilić i Draganja su uraganski otvorili i četvrti set povevši 3-0 uz dva breaka, što do kraja Nizozemci nisu uspjeli dostići iako su se vratili na 3-2.

Posljednjeg dana tako Hrvatskoj za osiguranje mjesta među 16 najboljih treba još jedna pobjeda iz dva meča. Na teren će prvo Ćorić protiv Sijslinga te, bude li potrebno, Čilić na Haasea. Vrata Svjetske skupine Davisova kupa širom su otvorena.

Davis kup, doigravanje za Svjetsku skupinu

  • Marin Čilić / Marin Draganja (Hrvatska) - Robin Haase / Jean-Julien Rojer (Nizozemska) 6-2, 3-6, 6-3, 6-4
Idi na 24sata

Komentari 32

  • Anchor 14.09.2014.

    Svaka cast decki; ajmo sad po jos jednu pobjedu i vracamo se tamo gdje nam je i mjesto.

  • melidony 14.09.2014.

    Ajmo, konačno, teniski dream tim,uz ovaj Marin,s dream duet!

  • Marin-Arsenal 13.09.2014.

    bravo dečki,još samo jedna pobjeda,još jedna,i volio bi sutra tako Bornu gledat u jednom od preostala 2 meča,zaslužio je dečko :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare