To je to što me zanima!

Marinić Kragić: Dobijemo Crnu Goru i imamo prvo mjesto i mir

Izbornik Ivica Tucak svjestan je opasnosti. Crna Gora nas je izbacila sa SP-a u Fukuoki. 'Imaju padove u igri, ali uvijek se vraćaju. Jako su brzi i imaju kontranapad možda najbolji na svijetu uz Španjolce', kaže Tucak
Vidi originalni članak

Nakon pobjeda nad Španjolskom i Francuskom, hrvatska vaterpolska reprezentacija u ponedjeljak na bazenu u Gružu igra ogled s Crnom Gorom, koja nas je izbacila u osmini finala zadnjeg Svjetskog prvenstva u Fukuoki.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Najveća opasnost prijeti iz njihove momčadske tranzicije, otvaranje kontre. Tu su najopasniji. Imaju naravno i neke pojedince kojih se treba pripaziti. To su baš dvojica ljevaka, Aleksa Ukropina i Đuro Radović, ali i dva centra, Miroslav Petković i Vladan Spaić, pa lijevo Matković. Ne odustaju od svoje igre, ide li ili ne, a opet, gledajući na papiru, ispada da smo jači. Ma mislim, sve ovisi o nama. Znamo što ta utakmica znači i koliko donosi. Riječ je o određivanju plasmana u skupini, možemo biti prvi, a možemo ne daj Bože i treći. Nas zanimaju prva dva, ali prije svega prvo mjesto - rekao je Jerko Marinić Kragić i dodao:

- Pobjeda protiv Crne Gore u ponedjeljak donosi mir i prvo mjesto.

Izbornik Tucak svjestan opasnosti

Ivica Tucak, hrvatski izbornik, kazao je kako se ne pribojava utakmice s Crnogorcima, ali je strašno oprezan.

- Mora se biti na maksimumu za njih dobiti. Imamo sve za pobjedu, ali naravno da u nekim stvarima moramo biti bolji, a to se prvenstveno odnosi na igrača više. Teško je očekivati da ćeš s ovako lošom realizacijom nekog pobijediti triput zaredom. Tu moramo biti glavom čvrsto ‘unutra’, a ako to ispoštujemo, uvjeren sam da ih možemo pobijediti.

Crnogorci su u Dubrovniku na peterce pobijedili Francuze, a potom izgubili od Španjolaca.

- Sustav igre kojeg se drže. Rijetko ćete vidjeti da netko ‘iskače’ iz tog sustava. Nemaju pojedinačnu kvalitetu poput jedne Španjolske ili Grčke, ali imaju kolektiv, tranziciju, a u napadu ritmom jako nalikuju na Španjolsku. Naravno, ponavljam nemaju kvalitetu Perronea, Munarriza ili Granadosa, ali to je sjajna reprezentacija. Dva odlična centra Spaić i Perković, plus mali Vujović, dva ljevaka Ukropina i Đuro Radović, lijeva strana s Matkovićem, zatim Averka, vratili su Draška Brguljana. Odlična reprezentacija s igračima iz top-klubova. Vratar Tešanović u Bresciji, Lazović u Marseilleu. S druge strane, nemaju postojanost. U Fukuoki su vodili Srbe 6-1 pa izgubili. Nas su vodili 6-3, mi preokrenuli na 7-6, ali smo tada mi izgubili. Imaju padove u igri, ali uvijek se vraćaju. Jako su brzi i imaju kontranapad možda najbolji na svijetu uz Španjolce - zaključio je Tucak.

Utakmica Hrvatska - Crna Gora igra se sutra, u ponedjeljak, 8. siječnja u 20.15 sati. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare