To je to što me zanima!

Mario Ančić (26) zbog ozljede leđa prekinuo tenisku karijeru

Bivši Top 10 tenisač i pobjednik Davis Cupa iz 2005. Mario Ančić s s 26 godina prekinuo je tenisku karijeru. Mononukleoza i ozljeda leđa bili su prevelik teret
Vidi originalni članak

Gotovo je! Nema smisla više, rekao je jučer Mario Ančić  (26), bivši Top 10 tenisač, koji je i službeno potvrdio kraj karijere.

Četvrti šampion s Firula „objesio je reket“. Nakon Nikole Pilića, Željka Franulovića i Gorana Ivaniševića, još je jedan splitski as otišao u tenisku mirovinu, ali kada je Super Mario u pitanju, kako su mu tepali u najboljim danima, tada je to puno prerano. Najmanje šest godina.

- Leđa više to jednostavno nisu mogla podnijeti. Leđa su kriva – rekao je i dodao:

- Nemoj me više ništa pitati, objasnit ću u srijedu na službenoj pressici u svom teniskom klubu u podne.

Nije se više mogao hrvati s brojnim ozljedama. Taman kada je početkom 2007. otvorio sezonu kao Top 10 tenisač kada se očekivalo da će se boriti za sam svjetski vrh, dijagnosticirana mu je mononukleoza, bolest koja je uzrokovala propuštanje velikog dijela te i naredne dvije sezone. A zaredale su i lakše ozljede. Početkom 2010. godine ispao je iz poretka prvih stotinu tenisača, no Mario nije odustajao.

- Ako sam se vraćao 15 puta, mogu i 16. puta – često je znao ponavljati.

Krajem siječnja prošle godine planirao je povratak u profesionalni tenis, igrao po Futuresima, najnižim turnirima, a potom su ga još jednom uhvatila leđa.

- Škola je najbitnije. Nikada ne znaš što se može dogoditi – često je govorio njegov otac Stipe.

Završio je pravo, često je bio gost predavač na Harvardu, a njegova sestra Sanja jedna je od boljih studentica farmacije.

Bivši pobjednik Davis Cupa iz 2005. godine, polufinalist Wimbledona i pobjednik tri ATP turnira, posvetit će se tako odvjetničkom stažiranju, a nije isključeno i da se jednoga dana vrati tenisu. Primjerice, kao trener.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • žizula 20.02.2011.

    Pozdrav Mariju od LATICE IVANIŠEVIĆ, vidim da patiš, još uvijek te volim!!!

  • user_82517 20.02.2011.

    uhh nisam toliko pratio tenis dok je on igrao svoje najbolje meceve, a najdrazi mi je od svih nasih tenisaca, nadam se da ovo nije kraj i da ce se vratit

  • baldrick_1 20.02.2011.

    Žaj mi je!

Komentiraj...
Vidi sve komentare