To je to što me zanima!

Mario Ančić: Bolji smo od Čilea, vjerujem u pobjedu

Izbornik Goran Prpić najavio je da postoji velika mogućnost da protiv Čileanaca igramo na istoj podlozi kao i protiv Brazila. Zemlja nije opcija...
Vidi originalni članak

Moglo je biti bolje, ali i gore, prva je reakcija izbornika hrvatske Davis cup reprezentacije Gorana Prpića. Ždrijeb nam je dodijelio Čile, reprezentaciju koja je na zemlji posebno jaka. No igramo doma i to što su oni dobri zemljaši nije posebno važno.
- Odluku o tome na kojoj će se podlozi igrati donijet ćemo nakon razgovora s igračima. Recimo da zemlja nije opcija, a moguće je da ćemo se odlučiti za istu podlogu na kojoj se igralo u Zadru s Brazilom - kaže Prpić.
Mario Ančić, koji se vratio nakon ozljede u Davis cup dvoboju s Brazilom, misli da smo mogli proći i puno, puno bolje.
- Uz Švicarsku i Srbiju ovo je možda bio i najjači suparnik kojeg smo mogli dobiti. I najjači i najatraktivniji. Čile je vrlo kvalitetan, ali vjerujem da smo bolji i da ćemo pobijediti. Čim igramo kod kuće to je već prednost - rekao je Ančić i dodao ono o čemu vjerojatno svi razmišljaju u svakom razgovoru o hrvatskim šansama u ovogodišnjem Davis cupu.
- Najvažniji je uvjet da budemo zdravi, da nas zaobiđu bolesti i ozljede. To je ono što je ovu generaciju dosad najviše omelo.
Marin Čilić za nijansu manje respektira Čileance.
- Nije loše, a sreća je da se ne igra u Čileu. Fernando Gonzalez i Nicolas Massu su odlični igrači, dobro se zna kakve su rezultate napravili. Svjesni smo njihove, ali i naše kvalitete. U svakom slučaju jasno je da ćemo morati igrati još bolje nego protiv Brazila, bit će to vrhunski teniski događaj - misli najmlađi hrvatski reprezentativac.
Meč je na rasporedu od 6. do 8. ožujka iduće godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare