To je to što me zanima!

Mario Ančić u četvrtfinalu, na redu je Novak Đoković

Ančić je 6-3, 6-4 dobio Mathieua, s kojim je dosad igrao dva puta. Treći međusobni ogled očekuje ga i u idućem kolu, gdje ga čeka Novak Đoković
Vidi originalni članak

Sat i 34 minute trebalo je Mariju Ančiću da izbori meč protiv Novaka Đokovića u četvrtfinalu turnira Masters Serije u Madridu. Splićanin je u osmini finala pobijedio Francuza Paula-Henrieja Mathieuja 6-3, 6-4, a za ulazak u polufinale borit će se s trećim igračem svijeta.
Ančić je odigrao odličan meč, cijelim njegovim tijekom je djelovao autoritativno i sigurno, a na sve je dodao i 11 as servisa. Na svom je servisu u cijelom meču izgubio samo 12 poena, a od deset break-lopti iskoristio je dvije. Dovoljno da igra mirno i bez opterećenja. Francuz nije imao niti jednu jedinu šansu za break.
Serijom izvrsnih reterna, Ančić je u devetoj igri prvog seta došao do prilike za obrat. Iskoristio je treću šansu i uzeo prvi set. Do drugog breaka stigao je u osmoj igri drugoga seta, i to nakon što je ispustio 0-40. Pomogao je i Mathieu, koji je na petu break-loptu napravio duplu servis grešku. Na taj način Ančić je došao do druge pobjede u trećem okršaju s Francuzom i otišao dalje.
A 'dalje' ga čeka još jedan tenisač s kojim je dosad igrao dva puta. Srbin Novak Đoković pobijedio je 2005. na US Openu, a Ančić mu je uzvratio na lanjskom Wimbledonu. Danas je Đoković potpuno drugačiji igrač nego prije nešto više od godinu dana i nesumnjivo je veliki favorit. Mario je povratnik nakon ozljede, željan je tenisa i imat će svojih šansi...

ĐOKOVIĆ: DOBIO SAM REALOV DRES S MOJIM IMENOM
Oduvijek sam bio veliki obožavatelj Raula i navijač Real Madrida. Ovu majicu koju nosim darovao mi je Raul osobno. Nakon meča protiv Verdasca, dobio sam još jednu, ovoga puta od kapetana i predsjednika, s mojim imenom na leđima. Vrlo sam sretan zbog toga – rekao je Đoković, koji se na konferenciji za novinare nakon što je u osmini finala madridskog turnira pobjedio domaćeg tenisača Juana Carlosa Ferrera 6-3, 2-6, 6-4 pojavio u majici Real Madrida s brojem 7 na leđima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • renevod 18.10.2007.

    Malo ozbiljnije sa naslovima. Koliko znam poslije osmine finala ide četvrtfinale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare