To je to što me zanima!

Mario Kasun: Upitan je moj nastup za reprezentaciju

Svakodnevno sam na injekcijama i tabletama. Leđa me bole i ne znam hoću li moći igrati kvalifikacije idućeg ljeta, kaže centar Barcelone
Vidi originalni članak

Imam problema s ozljedom leđa još od Europskog prvenstva. Neće me to prestati mučiti sve do kraja sezone. Ozljeda je više nego ozbiljna pa je čak upitan nastup u reprezentaciji sljedećeg ljeta, najavio je Mario Kasun i ozbiljno zabrinuo hrvatsku košarkašku javnost.
- Na injekcijama sam svakodnevno, kao i na tabletama. Nadam se da će možda ipak sve proći dobro - kaže "Kas", koji nikada prije nije rekao "ne" reprezentaciji.
Izgubiti Kasuna za reprezentativno ljeto bilo bi gotovo pa katastrofalno, pogotovo ostane li u formi koju je pokazao u četvrtak navečer. U euroligaškom porazu od Panathinaikosa u Ateni (76-66) Kasun je bio najbolji pojedinac utakmice. Na parketu je proveo 29 minuta i za to vrijeme zabio 16 koševa i ulovio šest lopti.
- Jako, jako teška utakmica. Na nož. Suci su cijelo vrijeme sudili pokazujući kako znaju tko je europski prvak. Imali smo utakmicu cijelo vrijeme u rukama. Malo smo ispustili kontrolu u posljednjim minutama. Prestali smo igrati obranu, uhvatila nas je nervoza i eto, sve je završilo kako je završilo. Svejedno, mislim da smo se jako dobro nosili s njima - komentira poraz 217 centimetara visoki centar španjolske Barcelone.
Kasunov status u Barceloni sve je bolji. Dugo nije dobivao dovoljno minuta, ali povjerenje trenera Duška Ivanovića sada raste polako i sigurno.
- Imao sam njegovo povjerenje i u početku, odmah čim sam došao. Problem je bila ozljeda koja me vratila sasvim unatrag. Trenutačno imam minutažu, trener vjeruje u mene i osjećam da je zadovoljan - priča Mario.
Barcelona ove sezone visoko puca na dvije fronte. U španjolskoj ACB ligi i u Euroligi. Način na koji trenutačno igra katalonska momčad ne garantira velike stvari, ali rezerva svakako postoji.
- Mislim da smo sposobni jako puno napraviti, samo moramo igrati zajedničku košarku. Trebamo pronaći način kako zamijeniti Navarra koji dosta fali, ali bit će dobro budemo li nastavili igrati timsku košarku. Svi čekamo buđenje Alexa Ackera koji se još nije sasvim oporavio od ozljede. On je iznimno važan igrač u našoj ekipi. Ne igramo još najbolju košarku, svaku se utakmicu borimo do zadnje minute da bismo dobili. Preteško dolazimo do pobjeda. No dobri smo i možemo doći daleko u oba natjecanja - završava Kasun razgovor za Totalsport.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare