To je to što me zanima!

Marka Popovića proglasili igračem mjeseca u Rusiji

Marko Popović izabran je za igrača mjeseca ruske Superlige. Njegov UNIKS iz Kazana upisuje sjajne pobjede kojima Popović mnogo pridonosi
Vidi originalni članak

Hrvatski košarkaški reprezentativac i član UNIKS-a iz Kazana, Marko Popović, izabran je za najboljeg igrača ruske Superlige u mjesecu siječnju. Popović je igrao dobro cijeli prošli mjesec, ali posebno se ističe pobjeda njegove momčadi protiv velikog CSKA-a i to na njegovom terenu (94-88). Zadranin je u toj utakmici ubacio 24 koša i uz drugog hrvatskog reprezentativca, Krešimira Lončara (26 poena), predvodio UNIKS do senzacionalnog trijumfa. Nekoliko dana kasnije CSKA je ipak bio bolji u finalu regionalne VTB lige.
- To je samo jedno izgubljeno natjecanje od četiri u koliko ih sudjelujemo ove sezone. A složit ćete se da je pobijediti CSKA dvaput u jednom tjednu vrlo teško - kazao je Popović u razgovoru za Sport Express.
- Moramo osvojiti jedan od preostala tri trofeja. Ove smo sezone pobjeđivali jake suparnike poput Himkija, Joventuta i CSKA-a. Ako nastavimo igrati tako, osvojit ćemo najmanje jedan naslov.
Osvrnuo se Popović u razgovoru i na svoju dosadašnju karijeru.
- Pamesa je jedini klub u kojem se nisam uspio dokazati nakon što sam kao neiskusan igrač došao iz Zadra. U Žalgirisu sam proveo dvije predivne sezone i osvojio pet trofeja. Tamošnji navijači obožavaju klub i razumiju košarku koja je najpopularniji sport u Litvi. U Kaunasu sam se prvi put osjećao kao zvijezda i zahvaljujem Žalgirisovim navijačima na potpori.
- Ali, sviđa mi se i u Kazanu zbog čega sam i produžio ugovor za dvije godine. U početku mi je bilo teško u Rusiji jer nisam razumio što mi suigrači govore na terenu i ponekad nisam znao što mi je činiti. Zato je poznavanje jezika iznimno važno - zaključio je Popović.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare