To je to što me zanima!

Maroussi poput Cibone: Igrači im bježe po Europi

Košarkaši grčkog Maroussija bili su hit Eurolige, iako igrači mjesecima nisu plaćeni. Slijedi im raspad ili fuzija s trećeligašem OFI-jem s Krete
Vidi originalni članak

Poput cibosa, ni igrači Maroussija mjesecima nisu primili plaću. Unatoč tome, odigrali su sjanu sezonu u Euroligi, ušli u Top 16, u kojem dobili dvije utakmice u skupini s Barcelonom, Partizanom i Panathinaikosom. Ostali su zajedno do kraja sezone, ali sad slijedi rastanak. Dugovanja bi trebali "prebiti" u ratama od 48 mjeseci.
Najizglednije rješenje je fuzija s trećeligašem OFI-jem s Krete, piše sportnet.gr. Tako bi novi klub iduće sezone mogao igrati u prvoj grčkoj ligi, kao i u kvalifikacijama za Euroligu.
U Maroussiju su prošle sezone vrlo dobro igral dvojica Amerikanaca, koje je upoznala i hrvatska publika. Bivši igrač Splita Jamon Lucas već ima ponudu telavivskog Maccabija, a bivši centar Cibone Jared Homan također ne bi trebao imati problema s pronalaženjem novog angažmana, posebno jer je u Grčkoj imao puno veću napadačku slobodu nego u Zagrebu pod Velimirom Perasovićem.
Dobar dio momčadi već je pronašao novi klub. Mavroeidis je potpisao za Bilbao, a Pelekanos se s posudbe vratio u Olympiacos.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Feliks6 15.06.2010.

    kaj brijete vi? pa još nijedan igrač cibone nije nigdje otišal iz cibone. kaj vi novinari brijete sranja? pojma nemate. a može se dogoditi da neće nitko otiči,ili bar da glavni igrači neće otiči,ako se nađe lova. mislim,jadni ste,fakat žalosno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare