To je to što me zanima!

Marseille ide dalje nakon produžetka, slavi i Werder

Prva dva četvrtfinalist Kupa Uefe su Marseille i Werder. Prvi su golom u produžetku prošli Ajax, a drugi lako i sigurno izbacili francuski St. Etienne
Vidi originalni članak

Nogometaši Marseillea su gotovo doktorirali u izbacivanju nizozemskih klubova ove sezone u euro-natjecanjima. Na putu do četvrtfinala Kupa UEFA-e su pred njima padali PSV i Twente, a sada i Ajax. U šesnaestini finala izbacili su Twente boljim izvođenjem penala, a protiv Ajaxa u osmini finala nisu čekali vrhunac dramatike. Stvar su riješili u produžecima.
U prvoj utakmici na Velodromeu Marseille je pobijedio 2-1. Ajax je poništio tu prednost vodstvom 2-1 u Amsterdamu nakon 90 minuta. Eyong Enoh je donio prednost domaćinu u 33. minuti, ali je samo dvije minute kasnije izjednačio Niang. Sulejmani je u 74. minuti donio toliko željeni pogodak domaćinu, nad čijom je glavom ipak stalno visio mač primljenog pogotka koji bi ih pokopao. To se dogodilo u 110. minuti, kada je Tyrone Mears zabio gol vrijedan četvrtfinala.
Dario Cvitanić je u igru ušao umjesto Sulejmanija u 104. minuti, dok je Darko Bodul odgledao s klupe Ajaxa svih 120 minuta ovog dramatičnog ogleda.
A Jurica Vranješ je utakmicu svoga Werdera u St. Etienneu odgledao s klupe. Njegovi suigrači su, nakon 1-0 u prvom ogledu, kao gosti u Francuskoj odigrali 2-2 i otišli u četvrtfinale Kupa Uefe. Nisu proživljavali nikakvu paniku jer su vodili 2-0. Domaći sastav njihovo je opuštanje iskoristio u drugom dijelu i časno se oprostio neodlučenim rezultatom.
Već se u 6. minuti St. Etienne našao u nemogućoj situaciji. Odmah su primili gol, što je značilo da mora zabiti tri ne bi li prošao dalje. Za vodstvo bundesligaša se, nakon kornera kojeg je izveo Frings, najbolje u suparničkom šesnaestercu snašao Prödl. Stvar je zaključio Pizarro pogotkom u 27. minuti.

KUP UEFE, OSMINA FINALA, UZVRATI:
St. Etienne - Werder 2-2 (Benalouane 64, Grax 90+2 / Prödl 6, Pizarro 27) - prva utakmica: 0-1
Ajax - Marseille 2-2 - produžetak (Eyong Enoh 33, Sulejmani 74 / Niang 35, Mears 110) - prva utakmica: 1-2

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare