To je to što me zanima!

Martić odustala od Olimpijskih igara: Prioritet na WTA touru

To je tužna tema za mene. Teška sam srca morala prelomiti i odlučiti da više ne igram za reprezentaciju. Samim time ne mogu ni na Olimpijske igre, kaže naša najbolja tenisačica Petra Martić
Vidi originalni članak

Splićanka Petra Martić (28) je najbolja hrvatska tenisačica, ali za Hrvatsku neće igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Iza nje je odlična godina, a u narednoj će se posvetiti tome da uđe među deset najboljih na svijetu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Martić je trenutačno 15. u WTA poretku i to joj je zasad najbolji ranking karijere, ali... Želi više. Zbog toga će propustiti OI 2020.

- Da, nažalost, to je tužna tema za mene. S obzirom na to da sam i u ovoj godini, svojoj najuspješnijoj godini, odigrala samo 18 turnira, dok druge cure igraju između 23 i 25, moram dati prioritet WTA touru i pokušati ubaciti još nekoliko turnira u raspored. Pod uvjetom da mi to tijelo dopusti - rekla je Petra za Sportske novosti.

PROMJENE ZA NOVU SEZONU Martić i Zaniewska se rastale, vodit će ju trenerica iz Srbije

Prioritet u sljedećoj godini za Martić je: odigrati što više WTA turnira i popraviti ranking.

- Realno govoreći, bez tih nekoliko dodatnih turnira, neću imati priliku boriti se za Top 10. Razlika u odigranim turnirima jednostavno je prevelika i ja zaostajem za konkurencijom na tom području. Zbog toga sam teška srca morala prelomiti i odlučiti da više ne igram za reprezentaciju. Samim time ne mogu ni na Olimpijske igre. Tako je kako je... - zaključila je Petra Martić.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 06.12.2019.

    Uopće se ne sjećam kada je Petra zadnji put igrala za reprezentaciju, tako da ovo "odustajanje teškog srca" mi je ono....

  • čoviksjuga 06.12.2019.

    Preko zimskih priprema nabij 2-3 kg mišića pa ćeš bez problema igrati preko 20 turnira godišnje !

Komentiraj...
Vidi sve komentare