To je to što me zanima!

Martić preokretom pobijedila neugodnu Brady za drugo kolo

Hrvatska tenisačica Petra Martić pobijedila je Amerikanku Brady (2-1) i ušla u drugo kolo Wimbledona. Petra je prokockala rani break u prvom setu, ali se kasnije probudila i okrenula sve u svoju korist
Vidi originalni članak

Jennifer Brady još je jednom pokazala ovosezonsku dobru formu na travi, ali to ipak nije bilo dovoljno protiv naše Petre Martić. Nakon početnog zaostatka (3-6), Petra je uspjela preokrenuti meč i u sljedeća dva seta (6-3, 6-4) izboriti plasman u drugo kolo travnatog Grand slama. 

Naša je tenisačica prva stigla do breaka u prvom setu i imala 2-1 i servis, ali ekspresno ga je izgubila. Kod 3-3 je imala tri break lopte, ali nije uspjela iskoristiti nijednu te je u sljedećem gemu izgubila servis (3-5) koji je kasnije potvrdila Brady i stvorila osjetnu prednost u meču.

Podsjećalo je to na 'slučaj Vondroušova' kad je Petra također promašila tri break lopte pa onda izgubila set i meč, ali probudila se naša tenisačica u nastavku i nastavila odličnu ovogodišnju formu kako na zemlji, tako i na travi. Kod prednosti 2-2 obranila je jednu break loptu i osigurala gem, a zatim u sljedećem gemu oduzela servis Amerikanki i sa 6-3 odgovorila na izgubljeni prvi set.

Izgledala je Petra sve bolje, dok je Brady počela više griješiti u odnosu na prvi set. U odlučujućem, trećem setu, naša je tenisačica došla do breaka za 2-1 koji je sigurno držala i na kraju slavila 6-4. Mogla je i ranije pobijediti, ali nije uspjela iskoristiti nijednu od tri meč lopte koju joj je na svom servisu ponudila Brady.

U sljedećem bi kolu trebala imati lakšu protivnicu nego na početku turnira jer će tamo igrati protiv pobjednice meča između dvije mlade tenisačice, Ruskinje Potapove i Švicarke Teichmann.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 01.07.2019.

    Gledala sam, bravo Petra! Stalno je puhala nos, mislim da je bila prehlađena ali idemo dalje!

  • domaći špek 01.07.2019.

    Zs SK ne prenosi Dr.Ivu kaj na 7 terenu nema kamera

  • 01.07.2019.

    Mogli smo onda i Karlovica ispratit na hrt a ne sutra Cilica koji ce svakako izgubit bar da se divim Doktoru kako igra s 40 god

Komentiraj...
Vidi sve komentare