To je to što me zanima!

Martinović i Lenard osvojile su broncu, reprezentacija u finalu!

Hrvatske reprezentativke u karateu Maša Martinović i Ana Lenard osvojile su brončanu medalju na Europskom prvenstvu koje se održava u Montpellieru. U subotu se naše djevojke bore i za ekipno zlato
Vidi originalni članak

Sjajne vijesti za hrvatski karate stižu iz francuskog grada Montpelliera, gdje se održava seniorsko Europsko prvenstvo. Naše djevojke osvojile su dvije brončane medalje, a do kraja dana okitit će se još i zlatom ili srebrom

Braniteljica naslova s prošle smotre u kategoriji iznad 68 kilograma Maša Martinović ostala je na pobjedničkom postolju osvojivši brončanu medalju. U jutrošnjoj borbi za broncu Čakovčanka je s uvjerljivih 7-0 svladala Grkinju Eleni Chatiliadozu.

Članica Karate kluba Hercegovina Zagreb na putu do bronce u prvom je kolu bila slobodna, potom je u drugom svladala Talijanku Grete Vitelli 3-0 te u četvrtfinalu Nizozemku Vanescu Hortan 4-0.

Maša je u polufinalu izgubila od domaće predstavnice Anne Florentin 2-1 i propustila priliku obraniti prošlogodišnji naslov iz Istanbula, ali smogla je snage za povratak i u okršaju za medalju pružila najbolju borbu na turniru.

- Svima sam rekla, ne vraćam se u Hrvatsku bez bronce i to sam ostvarila. Bez obzira što Grkinja ima medalju s velikih natjecanja, mislim da sam opravdala status favorita i to potvrdila čistim rezultatom - istaknula je nakon borbe za broncu Maša Martinović.

Brončano odličje osvojila je i članica Karate kluba Samobor Ana Lenard u kategoriji do 61 kilograma svladavši u borbi za medalju Slovakinju Ingridu Suchankovu 2-0.

- Taktički izuzetno zahtjevna borba... svaka borba mi je sve teža i teža, ali s druge strane zato su radost i sportski ponos sve veći - riječi su osvajačice dvije medalje na EP u Montpellieru, budući da je večeras još čeka ekipni ženski finale.

U 1. kolu Lenard je bila slobodna, a u osmini finala do posljednje sekunde gubila je od Marije Sušac iz BiH. Tada je izbornik Dragutin Galina zatražio pregled tv-snimke posljednje akcije. Suci su usvojili žalbu i Ana je izborila četvrfinale pobjedom 2-1.

Za plasman u polufinale dovoljan je bio jedan bod protiv Austrijanke Stephanie Kaup, a drama se nastavila i u sljedećem nastupu. Susret s Turkinjom Merve Coban završio je bez bodova, a na kraju je našoj karatistici u sudačkom preglasavanju nedostajala samo jedna zastavica za najmanje srebro. Coban je ušla u finale s tri zastavice podignute u njezinu korist, Lenard ih je imala dvije.

Ivona Tubić bila je sjajna prije dva dana u eliminacijskom dijelu nastupa u kategoriji do 68 kg, ali u konačnici nije stigla do odličja. Borba protiv Nizozemke Sherilyn Wold završila je bez bodova, ali su suci preglasavanjem 5-0 prema bronci usmjerili nizozemsku karatisticu.

- Taktički nisam bila dobra, trebalo je više napadati, poznato je da u tim zastavicama baš i ne ostvarujemo pobjede, zato je trebalo više rizika, što nažalost nisam napravila - priznala je Ivona Tubić, koja gotovo cijelo prvenstvo nastupa pod blokadom, zbog jakih bolova u nozi.

Do borbe za broncu Tubić je svladala svjetsku prvakinju, Francuskinju Alizee Agier s 3-0, potom i vodeću u poretku Svjetske Premier lige u toj kategoriji, Grkinju Vassiliki Panetsidou (2-1), ali ju je u četvrtfinalu zaustavila Švicarka Elena Quirici. Nakon što je borba završila bez bodova, sudačkim preglasavanjem Quirici je pobijedila sa 4-1.

Pošto se Quirici ubrzo plasirala u finale, Ivona Tubić u repasažu je  dobila prigodu izboriti dvoboj za broncu, u čemu je u zaključku prvog natjecateljskog dana i uspjela. Ivona je sjajno odradila borbu i slavila protiv Slovenke Line Pušnik s 2-0.

Odličan rezultat za Hrvatsku stiže i iz ekipnog dijela u kojem su Hrvatice pobjedom nad Francuskinjama 2-0 ušle u finale. Ana Lenard bila je bolja od Lucije Recchije 3-0, a Ivona Tubić, unatoč blokadi zbog jakih bolova u nozi, nakon diskvalifikacije protivnice Nadege Ait-Ibrahim 8-0.

Hrvatice su na putu do subotnjeg finalnog meča izbacile Bosnu i Hercegovinu 2-1, Švedsku 2-1 i Švicarsku 2-0.

Muška reprezentacija u borbama izgubila je od Srbije u repasažu za broncu, a za istu medalju u konkurenciji kata u nedjelju će se Hrvati boriti protiv Rusa. Katašice su u osmini finala ispale od Bjelorusije.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bag 07.05.2016.

    bravo cure svaka cast

  • mchosun 07.05.2016.

    bravo Maša i Ana!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare