To je to što me zanima!

Maser nogometnog kluba na bolovanju je postao - maserka

Maser portuglaskog prvoligaškog nogometnog kluba Navala Emanuel Alves (37) promijenio je spol. Sad se zove Ema Sofia i želi se vratiti u klub na staro radno mjesto
Vidi originalni članak

U portugalskom nogometnom prvoligašu Navalu šest godina nisu imali problema s maserom. Emanuel Alves (37) besprijekorno je odrađivao posao fizioterapeuta. 

- Zamolio me za poduži neplaćeni godišnji odmor. Bio je vrlo pristojan - rekao je predsjednik Navala Aprigo Santos za portugalski sportski dnevnik O Jogo.

Bila je jedna od najprofesionalnijih ljudi u klubu, predsjednik Navala o Emi Sofiji dok je radila kao Emanuel

A na tom godišnjem odmoru Emanuel Alves otišao je u Španjolsku i nakon operacije promjene spola postao Ema Sofia. Iako je promijenila spol, i dalje želi raditi na mjestu fizioterapeuta u klubu.

- Iako bih to željela, mislim da u klubu još nisu spremni za to. U Portugalu nije uobičajeno da žena radi taj posao u stručnom stožeru nogometnog kluba - rekla je Ema Sofia.

Predsjednik kluba također ne zna što učiniti.

- Kao ondašnji zaposlenik kluba, Ema Sofia bila je odgovorna i profesionalna. No prije nego joj zaželimo doborodošlicu, moramo o tome dobro razmisliti - dodao je Aprigo.

Napokon sam sretna žena, rekla je Ema Sofia

Dok je radila kao fizioterapeut u Navalu, Ema je pararelno s time radila u lokalnoj bolnici u Figueira de Fazu. Ukoliko ne dobije priliku u Navalu, Ema će se vratiti u bolnicu.

- Napokon se osjećam kao ja i napokon sam sretna žena - dodala je.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • man_u_francesco 16.11.2010.

    maser i fizioterapeut su dva sasvim razlicita pojma! ne vrijedjajte nas fizioterapeute s tim "maser"

  • user_60514 16.11.2010.

    čini se da su mu/joj se svidjeli nogometaši...

  • ophodnja 16.11.2010.

    Neću se ženiti, svega mi!Jer neznam koga dovodim u kuću nevistu ili mušku nevistu?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare