To je to što me zanima!

Mata katalonski: Barcelona ide u 'šoping' u Valenciju...

Za 20 milijuna eura katalonski velikan želi dovesti Juana Manuela Matu, 21-godišnjeg veznog igrača Valencije. Nekada je nosio i dres Real Madrida
Vidi originalni članak

Nema više Eto'oa, tu je Ibrahimović. Rezervni lijevi bek više nije Sylvinho već Maxwell. Došao je u Barcu i Brazilac Keirrson, ali odmah su ga posudili Benfici. No nije tu kraj ljetne kupovine giganta s Nou Campa.
- Dovest ćemo mi još ponekog igrača, nismo završili s kupovinom. Ako Guardiola poželi nekog igrača, dovest ćemo mu ga. Vjerujemo njegovim procjenama - rekao je predsjednik kluba Joan Laporta. Trener prvaka Europe, čim je čuo ove riječi, izdvojio je jedno ime:
- Juan Manuel Mata! Njega želim u svojoj momčadi!
I Laporta je održao obećanje, odmah je uspostavio kontakt s Valencijom. Ponuda od 20 milijuna eura mogla bi zadovoljiti apetite čelnika kluba s Mestalle, 21-godišnji ofenzivni veznjak uskoro bi mogao pojačati navalu Barcelone.
- Ne mogu u ovom trenutku ništa konkretno reći na tu temu, ponude za Matu još nismo ozbiljno razmatrali. Zapravo, želimo ga zadržati i pokušavamo postići dogovor i produžiti ugovor s njim - kaže prvi čovjek Valencije Manuel Llorente.
No španjolski mediji pišu da je transfer unatoč njegovim riječima vrlo izgledan. Namjera trenera Guardiole je očita. Ima vanserijskog Messija na desnoj strani napada, ima čudesnog Zlatana na sredini, a lijevo je Thierry Henry. Također sjajan igrač, ali i 32-godišnjak. Još uvijek je brz, agilan i opasan kao sam vrag, ali sve je bliže zalazu karijere. Mata je najbolji baš na poziciji lijevog napadača i namjera je jasna. Dođe li iz Valencije, preuzet će Henryjevu poziciju, a iskusni Francuz bit će alternacija i njemu i Ibrahimoviću. Plan koji ne zvuči nimalo loše. Samo da Valencia pristane na tih 20 milijuna...

NEKAD MADRIDISTA, SUTRA BARCELONIN
Cijelu svoju seniorsku karijeru Mata je proveo u Valenciji. A nije posebno duga, na Mestalli je od 2007. Prije toga je nosio dres - Real Madrida. Prošao je cijelu omladinsku školu, no procijenili su da nije dovoljno dobar za Real. Za Barcelonu očito - jest.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Dakox 07.08.2009.

    Ma neka dovedu neki stup jos u obrani i spremni su za iducu sezonu.MES QUE UN CLUB

  • The pope 07.08.2009.

    ni Ronaldinho ;))

  • gogo ZU 07.08.2009.

    za real ni eto nije bio dobar!! :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare