To je to što me zanima!

Mate Bilić: Zaslužio sam respekt izbornika Bilića

Omišanin Mate Bilić sa šest golova, kao i Lionel Messi, treći je strijelac španjolske Primere. Iza njega su Van Nistelrooy, Van der Vaart, Agüero
Vidi originalni članak

U pionirima Omiša igrao je s Ivicom Križancem. Nogometni put bio im je jako sličan. Ivica se “kalio” u češkom Jabloncu i poljskom Gorniku te je na kraju dogurao do osvajača Kupa Uefe, a Mate Bilić prošao je Cordobu, Almeriju, Lleidu, bečki Rapid. I dogurao do trećega strijelca Primere.
- Igrao sam s Ivicom u Omišu. Znam kroz što je prolazio da bi stigao do europskih titula. Kao i on, sve sam postigao sam, bez ičije pomoći - rekao je Mate Bilić, junak Sportinga iz Gijona.
Ćiro Blažević vidi ga kao napadačko rješenje reprezentatcije BIH. Iako je rođeni Omišanin, roditelji su mu iz okolice Tomislavgrada.
- Nitko me još nije kontaktirao, čitao sam o tome nešto, no stvarno ne znam više - kaže Bilić. Ćiro ga je pozvao i u reprezentaciju Hrvatske. Protiv Slovačke u Bratislavi.
-Valjda će me se i Bilić sjetiti. Bilo je dosta igrača koji su pozivani ovako i onako. Zaslužio sam izbornikov respekt. Jedini sam Hrvat u Primeri, tu je i Babić, ali ne igra, zabijam golove. Bio bi red da me barem netko dođe pogledati. Znaju gdje sam. Nije Španjolska na kraju svijeta - kaže Bilić. Sve golove poklanja supruzi Emiliji, koja je u visokom stupnju trudnoće.
- Čekamo bebu, kažu da je curica. Ma presretan sam. Odlično mi ide. Uz šest golova, pogodio sam četiri stative. Još da zaigram za reprezentaciju... Bio bi to vrhunac - zaključio je treći strijelac španjolskog prvenstva.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • luckystrike 04.11.2008.

    Moj Mate stoj di jesi i ne traži kruha preko pogače!Ruku na srce nisi za Hrvatske reprezentacije.daleko si iza Kalinića,Manđukića,Tomasova ,Tičinovića,Cvitanicha,.... Ako se varam i griješim dokaži na terenu sretni hattrick pa onda 7 kola bez gola....Neznam...

  • dusansk 04.11.2008.

    ti igraj, a slaven će da te pozove ako bude potrebno...

  • Barney 04.11.2008.

    djale90 malo se saberi i ne pricaj glupšosti...prije svega Budan je bolji igrac i od Mandjukica i Kalinica i Mate Bilica....vrijedjas ga pretpostavljam zbog toga jer je odigrao lose svoju minutazu koju je dobio protiv Austrije. E onda prije nego za nekog napises da je smarad malo se raspitaj zasto je tako lose odigrao. Ako neznas ja cu ti reci. Tek sto ga je Bilic stavio da igra imao je jedan kontakt u kojem je dobio jako nezgodan udarac u nogu i ozlijedio se. Svi su rekli da nije htio trcatI, e pa nije istina. NIJE MOGAO TRCATI. A jedino sto se moglo napraviti je to da Slaven Bilic zamijeniigraca kojeg je prije minutu stavio u igru. Jedini problem kod Budana je to sto je razjeban skroz i uvjek je povrijedjen. Tako je bilo i sa Tudorom. I upravo te ozljede ga udaljavaju od reprezentacije. A da decko nist ne valja nisam bas siguran. U nekoliko navrata prije toga je pokazao i DOKAZAO da je vrhunski igrac. Pa kaj je onda na Euru preko noci zaboravio nogomet? BIO JE OZLJEDJEN I NIJE MOGAO

Komentiraj...
Vidi sve komentare