To je to što me zanima!

Mate Peroš: Na zimu ćemo ozbiljno pojačati momčad

Predsjednik Hajduka Mate Peroš odradio je prvih 100 dana mandata u klubu s Poljuda. Neuspjeh je za njega samo ispadanje od Deportiva u Europi
Vidi originalni članak

Uobičajeno je da dužnosnici koji stupaju na funkciju dobiju sto dana do prvih ocjena i analiza. 
- Nisam imao tih sto dana jer je preoblikovanje Hajduka već bilo u tijeku, tako da sam sve radio u hodu - kaže predsjednik Mate Peroš, koji svoj dosadašnji rad ocjenjuje pozitivnim i uspješnim.
- Za Hajdukom je 12 godina problema, koje ćemo preoblikovanjem konačno sanirati i klub postaviti na zdrave noge. Proces je krenuo i bez obzira na broj uplaćenih dionica uspješno ćemo ga završiti. Već sad nemamo problema u tekućem poslovanju, a od sportskog direktora zatražili smo popis igrača kojima ćemo popuniti momčad na zimu. Dotad moramo održati korak s Dinamom - kaže Peroš, koji se ne želi upuštati u prognozu nedjeljnog derbija u Zagrebu. 
- Prognoze ne volim, ali ću reći kako nas u Maksimiru zanima samo pobjeda jer se želimo priključiti Dinamu. Ako igrači zaigraju 'hajdučki’, nitko im neće ništa zamjeriti. Smatram kako Dinamovi igrači nisu bolji od Hajdukovih, a ako netko misli drukčije, neka se javi - zaključio je Peroš.

HAJDUKOVCE OPET BRINU DOMAĆI SUCI
Sportski direktor Ivan Buljan i kapetan Srđan Andrić posjetili su u četvrtak u splitskoj bolnici Šibenčanina Ivana Božića, koji je u nenamjernom sudaru s Borisom Pandžom slomio nogu.
U Hajduku su jučer razgovarali i o sucima, obzirom da je Hajduk u zadnjih šest utakmica “inkasirao” čak 21 žuti i tri crvena kartona. Kaznu će morati služiti i Boris Živković. Propustit će nedjeljni derbi protiv Dinama.

NITKO NE ŽELI ULOŽITI NE BUDE LI IMAO VEĆINU
Nagađanja o tome kako će bogati biznismen, šeik ili oligarh kupiti Hajduk, Peroš ne želi komentirati. Mnogi se raspituju za uvjete, ali još neko vrijeme neće biti velikih promjena.
- Puno puta sam već rekao kako ima interesa za kupnju većinskog paketa dionica Hajduka jer nitko ne želi uložiti svoj novac ako nema većinu. No većinski paket ne može se steći prije nego što Poglavarstvo grada Splita odluči prodati svoj paket dionica, a najraniji rok je veljača sljedeće godine.

'AKO TRENER PITA, OTKRIT ĆU MU DINAMOVE SLABOSTI'

Unatoč prosječnim izvedbama u Hajdukovu dresu, bivši dinamovci Marijan Buljat i Dario Jertec derbi očekuju s mnogo optimizma.
- Jedva čekam derbi i našu pobjedu. Bodovna prednost nikad nije mjerilo vrijednosti, pogotovo ne u derbiju, i smatram da se nakon tri uzastopne pobjede imamo čemu nadati - optimističan je Buljat, koji iznimno cijeni bivše suigrače.
- Najopasniji su Mandžukić i Balaban, ali i svi drugi jer da nisu ne bi ni igrali u Dinamu. No svatko ima slabih točaka. Ja ih, naravno, znam, a ako me trener pita, otkrit ću ih i njemu - rekao je Buljat.
Jertec je također nestrpljiv.
- Željan sam igre i pobjeda i nadam se da će me trener staviti u igru. U derbiju svi igrači daju više od 100% mogućnosti. Pobjedom bismo vratili prvenstvo na početak i s tom mišlju idemo u Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nogometas05 18.09.2008.

    Sta vi imate razgovarat sa sucima i vrdsit pritisak-velika vecina kartona kao i drugim klubovima su bili opravadano podijeljeni stoga umuknite-vidim da ste se vec usrali prije tekma pa vec trazite neka alibije!!

  • Silvaa 18.09.2008.

    Pojačanja tipa Skoko,Tudor,Rosso...da da :D

  • taurus1986 18.09.2008.

    Ja san navijač Hjaduka al porucio bi upravi da se ugledaju na Slaven belupa!!! Bravo momcima iz Slavena ponos ste hrvatske!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare