To je to što me zanima!

Oko sokolovo: Ovo je zaleđe; Vučemilović: Ma nema govora

Mateo Beusan za Krstanovićev slučaj na utakmici Dinama i Lokomotive rekao je da je čisto zaleđe. No nije se složio Ante Vučemilović, koji je za HNTV rekao kako ovdje nije riječ o nedozvoljenoj poziciji
Vidi originalni članak

Svi pobjeđuju Dinamo osim Lokomotive, pametnom dosta, rekao je Joško Jeličić, koji je zajedno sa sudačkim ekspertom Mateom Beusanom gostovao u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Dinamo je slavio protiv Lokomotive 2-0, a Beusan kaže kako je već u prvom poluvremenu splitski sudac Duje Strukan trebao suditi penal za Dinamo uz crveni karton igraču Lokomotive, koji je kod kornera povlačio Dinamovog stopera.

- To je čisti penal, igrač Lokomotive vuče za dres Sigalija nekoliko metara. Za ovo se daje i crveni karton - smatra Mateo Beusan.

U drugom poluvremenu, kod 1-0 za Dinamo, pomoćnik je digao zastavicu kod izgledne prilike Ivana Krstanovića koji je krenuo sam na golmana Dinama. Situacija nije bila lagana za prosuditi, Beusan smatra da tu sudac nije pogriješio.

- Mislim da je bilo zaleđe - rekao je Beusan i analizirao crveni karton Lokomotivinom Kolingeru

- Prvi žuti dobio je ispravno, tu nemamo što pričati. Ali drugi... Sudac je zaustavio igru kod kornera i upozorio kapetana, nakon toga drugo upozorenje i drugi žuti karton za Kolingera. No u izvještaju piše da je Kolinger dobio drugi žuti zbog povlačenja, nakon što je prethodno upozoren zbog istog prekršaja. Čini se da je tu došlo do zamjene identiteta - rekao je Beusan.

Vučemilović se ne slaže

No, još se jednom sudački eksperti nisu usuglasili, pa je Ante Vučemilović za HNTV u emisiji Treće poluvrijeme naglasio da Krstanoviću nije trebalo pokazati zaleđe. Analizirao je dvije rubne situacije dva Krstanoviću dosuđena zaleđa:

"Sudac je pogriješio, ne radi se o zaleđu. Možda ga je igračeva varka, koji je bio u zaleđu, pa se vratio, zbunila. I u 72. minuti (što je analizirao Beusan, nap. a.) Krstanović je pobjegao, sudac je označio zaleđe i pogriješio za milimetar! Trebao je dati prednost napadaču ako nije bio siguran. Ovdje je riječ o mladom kolegi kojem je ovo tek druga utakmica u prvoj ligi i imao je zaista zahtjevnu utakmicu, ali nadam se da mu se ovakve stvari neće više događati."

Isto tako, Vučemilovićeva je analiza Kolingerova isključenja posve suprotna Beusanovoj:

"Sudac je upozorio 2-3 igrača s obje strane da to više neće tolerirati. I premda je razgovarao sa Sigalijem i kapetanom lokosa Majstorovićem, to je upozorenje išlo svim igračima. I onda opet Kolinger ide tako vući suparnika. Sudac je ispravno postupio", rekao je Vučemilvoić, a Igor Cvitanović primijetio je:

"Kad se ovako pogleda, Kolinger je opravdano isključen. Ali takvih potezanja u prekidima ima non stop, takvim kriterijem bit će po deset žutih na svakom korneru i prekidu na svakoj utakmici! Treba educirati igrače da to ne rade."

"Suci su dobili naputak da se smanji broj tih opstrukcija kod prekida, to je sukladno pravilima", zaključio je Vučemilović.

Rijeka je protiv Intera, analizirao je, jednom bila zakinuta za pogrešno dosuđeno zaleđe u dobroj situaciji, a sudac je pogriješio i što je prekinuo Rijekinu akciju kako bi dosudio kraj poluvremena. Puno je rubnih zaleđa Rijekinih igrača bilo u tom susretu, ali sve su ostale suci dobro procijenili.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • nostradamus 21.11.2017.

    Vidiš interesantno, tek sada sam saznao da je za Dinamo trebao biti dosuđen penal. Baš me čudi da mediji nisu stavili ankete već za vrijeme utakmice: "Je li Dinamo oštećen za penal i crveni karton?". Obično imaju isti tretman prema svima, valjda se i njima može podkrasti propust...

  • 0304 21.11.2017.

    I onda netko priča o stručnjaku Beusanu kad kaže kako nema zaleđa u nekim situacijama a zaleđe kao kuća

  • KajDa 21.11.2017.

    Pa svi znamo kak je beusan objekrican i dosljedan. Glavni primjer je recimo prošlogodišnji (mozda su mi se i godine pomjesale nemojte zamjerit) penal na soudaniju (onaj smjesan, mislim da protiv cibalije) veli da je apsurd, da je sudac kriminalno odlucio i onda par dana nakon toga dode tekma barcelona:psg i onaj pad suareza (il neymara?) to je cisti penal, a ovog branica psga ni blizu. Ma ja tom beusanu nis ne vjerujem. Slobodna sudacka odluka je najjcesce kaj mozemo cut od njega. Pa tak svatko moze komentirat. A i nakon 3 kamere, 12 ponovljenih situacija i raznoraznih povlacenja crta, lako je vidjet zalede od 20 cm i pricat o greski sudaca, al ajde ti to vidi u pokretu. On se ponasa ko da nikad nije sudio ni jednu utakmicu. Al oke, cujem da i nije bio neki dobar sudac pa je valjda i ovo razumljivo

Komentiraj...
Vidi sve komentare