Obavijesti

Sport

Komentari 25

Oko sokolovo: Ovo je zaleđe; Vučemilović: Ma nema govora

Oko sokolovo: Ovo je zaleđe; Vučemilović: Ma nema govora
1

Mateo Beusan za Krstanovićev slučaj na utakmici Dinama i Lokomotive rekao je da je čisto zaleđe. No nije se složio Ante Vučemilović, koji je za HNTV rekao kako ovdje nije riječ o nedozvoljenoj poziciji

VIDEO

Svi pobjeđuju Dinamo osim Lokomotive, pametnom dosta, rekao je Joško Jeličić, koji je zajedno sa sudačkim ekspertom Mateom Beusanom gostovao u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Dinamo je slavio protiv Lokomotive 2-0, a Beusan kaže kako je već u prvom poluvremenu splitski sudac Duje Strukan trebao suditi penal za Dinamo uz crveni karton igraču Lokomotive, koji je kod kornera povlačio Dinamovog stopera.

- To je čisti penal, igrač Lokomotive vuče za dres Sigalija nekoliko metara. Za ovo se daje i crveni karton - smatra Mateo Beusan.

U drugom poluvremenu, kod 1-0 za Dinamo, pomoćnik je digao zastavicu kod izgledne prilike Ivana Krstanovića koji je krenuo sam na golmana Dinama. Situacija nije bila lagana za prosuditi, Beusan smatra da tu sudac nije pogriješio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mislim da je bilo zaleđe - rekao je Beusan i analizirao crveni karton Lokomotivinom Kolingeru

- Prvi žuti dobio je ispravno, tu nemamo što pričati. Ali drugi... Sudac je zaustavio igru kod kornera i upozorio kapetana, nakon toga drugo upozorenje i drugi žuti karton za Kolingera. No u izvještaju piše da je Kolinger dobio drugi žuti zbog povlačenja, nakon što je prethodno upozoren zbog istog prekršaja. Čini se da je tu došlo do zamjene identiteta - rekao je Beusan.

Vučemilović se ne slaže

No, još se jednom sudački eksperti nisu usuglasili, pa je Ante Vučemilović za HNTV u emisiji Treće poluvrijeme naglasio da Krstanoviću nije trebalo pokazati zaleđe. Analizirao je dvije rubne situacije dva Krstanoviću dosuđena zaleđa:

"Sudac je pogriješio, ne radi se o zaleđu. Možda ga je igračeva varka, koji je bio u zaleđu, pa se vratio, zbunila. I u 72. minuti (što je analizirao Beusan, nap. a.) Krstanović je pobjegao, sudac je označio zaleđe i pogriješio za milimetar! Trebao je dati prednost napadaču ako nije bio siguran. Ovdje je riječ o mladom kolegi kojem je ovo tek druga utakmica u prvoj ligi i imao je zaista zahtjevnu utakmicu, ali nadam se da mu se ovakve stvari neće više događati."

Isto tako, Vučemilovićeva je analiza Kolingerova isključenja posve suprotna Beusanovoj:

"Sudac je upozorio 2-3 igrača s obje strane da to više neće tolerirati. I premda je razgovarao sa Sigalijem i kapetanom lokosa Majstorovićem, to je upozorenje išlo svim igračima. I onda opet Kolinger ide tako vući suparnika. Sudac je ispravno postupio", rekao je Vučemilvoić, a Igor Cvitanović primijetio je:

"Kad se ovako pogleda, Kolinger je opravdano isključen. Ali takvih potezanja u prekidima ima non stop, takvim kriterijem bit će po deset žutih na svakom korneru i prekidu na svakoj utakmici! Treba educirati igrače da to ne rade."

"Suci su dobili naputak da se smanji broj tih opstrukcija kod prekida, to je sukladno pravilima", zaključio je Vučemilović.

Rijeka je protiv Intera, analizirao je, jednom bila zakinuta za pogrešno dosuđeno zaleđe u dobroj situaciji, a sudac je pogriješio i što je prekinuo Rijekinu akciju kako bi dosudio kraj poluvremena. Puno je rubnih zaleđa Rijekinih igrača bilo u tom susretu, ali sve su ostale suci dobro procijenili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener