To je to što me zanima!

Mateo Kovačić: Mogao bih u Dinamu ostati i cijelu karijeru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dinamova mladog veznjaka s 12 godina tražili su najveći svjetski klubovi, a on je preselio u Zagreb. Nedavno je uselio u novi stan, a uskoro će upisati i vozački ispit
Vidi originalni članak

Zbog obaveza u klubu ne izlazim često . S prijateljima i djevojkom popijem piće poslije popodnevnog treninga i to je to, rekao nam je Dinamov veznjak Mateo Kovačić u video intervjuu za portal 24sata.

Nedavno se odselio u stan u Sesvetama. Roditelji žive u Linzu, ali djed i baka povremeno svrate u kontrolu. Planira uskoro upisati vozački ispit i kupiti automobil. Dotad će ga na treninge voziti djed. S djevojkom još nije uselio, premladi su. Često svrati, ali mu ne kuha. Najradije jede kod bake.

- Baka odlično kuha. Volim jesti tjestenine i plodove mora. Ako ne jedem kod nje onda sam u klubu - objasnio je Mateo.

Najtalentiraniji hrvatski mladi nogometaš već je igrao protiv nekih od najboljih nogometaša svijeta, a još nije ni punoljetan.

- Najbolji osjećaj u mom životu? Izašli smo na teren na zagrijavanje i kad sam ugledao Realove zvijezde nisam mogao vjerovati da se to događa. Nadam se da će mi se to dogoditi još koji put - dodao je 17-godišnjak, koji je drugi najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka.

Iako je igrao protiv Cristiana Ronalda, najviše ga se dojmio Mesut Özil. Dobro se sjeća i Athleticovog Ikera Muniaina iz reprezentativnih utakmica, koji je u Europskoj ligi razmontirao Manchester United. O transferu u inozemstvo još ne razmišlja.

- Mogao bih čitav život igrati u Dinamu, to je moj klub, Zagreb je moj grad. Kad sam imao 12 godina tražili su me neki od najboljih svjetskih klubova pa sam došao u Zagreb. Ako jednom odem, volio bih igrati u Arsenalu. Odgovara mi njihov stil igre - zaključilo je Dinamovo čudo od djeteta.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Consigliere 10.03.2012.

    talentiran je, ima sve predispozicije za jednog vrhunskog igraca, svjetske klase.. nadam se kako mu slava nece udarit u glavu, i da mu nece karijeru unistit bilo muske ili zenske osobe.. mali budi jak u glavi i samo rad.. poz i sretno

  • juran 09.03.2012.

    Svjetski intervju!!! Ovo u životu još nisam vidio. Novinar ga minutu ispituje, potom mu pušta pjesme na laptopu da ih ovaj pogađa, pa snimaju radnike dok provjeravaju travnjak. Sve u svemu, svjetski napravljen intervju, kao što su i 24 sata svjetske novine!!!

  • darek5cro 09.03.2012.

    kako trenutno igra, ni jedan igrač Dinama ne zaslužuje transfer veći od 40kn kolika je cijena ulaznice

Komentiraj...
Vidi sve komentare