To je to što me zanima!

Mathias Chago: Ovo je moj novi nogometni početak

Nakon dvije godine problema i muka s ozljedama Dinamov vrijedni zadnji vezni ponovno je spreman i njegov povratak za Dinamo je bitno pojačanje
Vidi originalni članak

Mathias Chago u Zagreb je došao 2002. Menadžer koji ga je doveo ostavio ga je na ulici bez ičega, nije imao novca za povratak u Kamerun. Potječe iz siromašne obitelji s desetoro braće i sestara te je morao zaraditi kako bi prehranio obitelj.
- Najveća mi je želja da cijela obitelj bude sa mnom - kaže Chago, koji je nakon dviju operacija i velikih problema s kralježnicom te preponama ponovno spreman.
Otkrio ga je menadžer Boro Ivković, kojeg Chago zove “tata” i doveo na probu u Dinamo. Stigao je s krvavim žuljevima, nikome nije govorio.
- Dečki, siromašan sam. Došao sam iz Kameruna u Europu da prehranim obitelj. Pomozite mi da dobro odigram i potpišem ugovor - rekao je uoči probne utakmice protiv Aluminija na Rogli. Odmah je “kupio” svlačionicu. I odigrao utakmicu života. Nakon utakmice liječnici nisu mogli vjerovati da je igrao s krvavim žuljevima.
- Sad je sve iza mene. Samo se molim za zdravlje. Prošle dvije godine pratile su me ozljede i bilo mi je teško. I meni i obitelji. Govorio sam im, budite uporni, nemojte klonuti duhom, vratit ću se - kaže Mathias. Danas je sretan čovjek, ima djevojku Dasu i 4-godišju kćer Melisu te karijeru pred sobom.


CHAGO ŽELI S DINAMOM U LIGU PRVAKA
Osim hrvatskog, koji govori savršeno, Chago govori još četiri strana jezika, engleski, španjolski, protugalski i francuski. Velika mu je želja igrati za Kamerun, a posebna s Dinamom u Ligi prvaka.

MAMIĆ: SAMO DA NIJE DALEKO
U utorak će Dinamo saznati prvog europskog protivnika. Mamići ne žele daleko, a od dalekih odredišta u bubnju su Inter iz Bakua, Pyunik iz Armenije, Aktobe iz Kazahstana i Levadia iz Tallina. Najbliža je Podgorica, Budućnost.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare