To je to što me zanima!

Matić: "Modri" su neuigrani i vjerujem da možemo pobijediti

Nisam vidio penal u Opatiji, ali vidio sam njihove utakmice u Europi i vidim da su neuigrani te da im česte promjene sastava stvaraju probleme, kaže trener Splita...
Vidi originalni članak

Split je lako i bez previše napora prošao u četvrtfinale Kupa protiv Osijeka, dok se Dinamo mučio do samog kraja, tek je iz kaznenog udarca u zadnjoj minuti izborio produžetak, a kasnije i prolaz protiv Opatije. Zaključak bi mogao biti kako je Split u puno boljoj formi, uoči gostovanja Dinama na Parku mladeži, no trener 'crvenih' Ivan Matić je ipak oprezan u najavama.

- Pred nama je teška utakmica, zahtjevan protivnik. Da bi očekivali pozitivan rezultat, trebat će dva, a ne samo jedno dobro poluvrijeme, kao protiv Osijeka i Rijeke. Vjerujem da ćemo to u subotu i prikazati. Bilo bi dobro da igrači imaju i podršku s tribina, to bi im sigurno olakšalo put do cilja - kaže Matić i dodaje:

- Sve osim poraza za nas je dobro, a vjerujem da imamo razloga nadati se i punom plijenu, sva tri boda.

Matić optimizam gradi na formi koju su prikazali u Kupu, no i na europskim neuspjesima Dinama.

- Nisam vidio taj kazneni udarac u Opatiji, ali vidio sam utakmice u Europi. Vidim da su neuigrani, da im česte promjene sastava stvaraju probleme.

'Mamić neće dati ostavku'

Trener Dinama Zoran Mamić najavio je kako bi dao ostavku da je ispao u Kupu, a na pitanje može li je dati ako izgubi na Parku mladeži, kratko je kazao:

- Ne mislim da će je dati...

Skalp dosad neporažene momčadi u HNL-u i ostavka Mamića bili bi za trenera Splita pristojan trofej. No Matić nije želio širiti temu, samo se nasmijao i potvrdno klimnuo glavom.

O igračima Dinama je govorio biranim riječima.

Goran Stanzl/PIXSELL

- Vezni red i napad su im forte, bilo Čop, bilo Henriquez... Soudani nije u formi, nadam se da će tako biti i u Parku mladeži. Što se tiče nas, mi smo ponovno dali gol iz prekida, što nam je lani bio forte. Želimo ponavljati takve situacije i protiv ovakvog protivnika držati visoki ritam, što smo protiv Rijeke držali 60-70 minuta, a želimo i preuzimati inicijativu. Nema Cikalleshia, ali nam se vraća Mate Bilić. Dinamo u prvenstvu ima minimum izgubljenih bodova, kompenziraju to individualnom kvalitetom, što je za HNL trenutno dovoljno - kaže Matić, kojeg smo pokušali iznenaditi pitanjem o sucu utakmice.

- Ne znam, nemam paranoje što se tiče tih stvari.

Premije za pobjedu nema.

- Koliko znamo tri boda su jedina premija - zaključio je trener Splita.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • bbbdado 30.10.2014.

    Matić , probudi se

  • zokinjo 30.10.2014.

    Opatija je oštećena besramno i krajnje bezobrazno

  • POTPEC 30.10.2014.

    SPLiTE možete i morate pobjediti samo ako Vam sudac dozvoli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare