To je to što me zanima!

Mavrović: Fama je da je Wilder nedodirljiv, to i nije bio nokaut

Željko Mavrović je pogledao snimku meča između Wildera i Ortiza. Smatra kako je Kubanac bio bolji, da je nakon devet rundi imao četiri ili pet bodova prednosti ispred Wildera
Vidi originalni članak

Sa Željkom Mavrovićem čuli smo se u nedjelju ujutro. Bio je na povratku iz Pule, nije izravno gledao meč između Wildera i Ortiza. Obećao je da će čim uspije pogledati snimku nazvati i dati svoju analizu meča. Tako je i bilo, javio se u nedjelju navečer.

- Evo, pogledao sam svih deset rundi. Bila je to odlična borba - počeo je Mavrović pa nastavio:

- Nakon ovog meča se slobodno može reći da je fama da je Wilder nedodirljiv. Njemu se itekako može nauditi u ringu.

Mavrović smatra kako je Luis Ortiz bio na korak do pobjede.

VIDEO Šampion jedva preživio Ortiza! 'King Kong' je pao u 10. rundi

- Analizirao sam sve i mislim da je Ortiz nakon devet rundi imao prednost od četiri ili pet bodova. Dakle, bio je bolji i pobijedio bi da nije bilo nokauta, a taj nokaut je posebna priča. Po meni to nije bio pravi, klasični nokaut. Bila je to serija udaraca, najviše iza uha, a suci su prekinuli borbu. Možda to nisu trebali napraviti, bili su to 'divlji' udarci - kaže naš boksački velikan.

Wilder u karijeri ima omjer 40-0, 39 mečeva je dobio nokautom, prvak je po WBC verziji i svi čekaju njegov obračun protiv Anthonyja Joshue. No, Joshua prvo mora pobijediti Josepha Parkera. Oni se 31. ožujka u Cardiffu bore za ujedinjenje pojaseva: Joshua je prvak po WBA-u i IBF-u, a Parker po WBO-u. 

- Joshua je apsolutni favorit u tom meču. Mislim da neće biti nikakvog iznenađenja - rekao je Mavrović i odgovorio na pitanje tko je favorit u eventualnom meču Wilder - Joshua?

- Bit će to strašno zanimljivo. I jedan i drugi imaju dobre šanse. Mogao bi to biti meč pun taktike i iznenađenja u ringu.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • repitalica 06.03.2018.

    Haha po njegovom je i on bio bolji od lennoxa

  • malibedak69 05.03.2018.

    čuj ovog bisera Ortiz bi pobijedio da nije bilo nokauta joj joj šta sve neće netko izjaviti uzas bolje da je izjavio da bi ortiz pobijedio da je nokautirao wildera

  • ogy2007 05.03.2018.

    Nema ničeg goreg nego kad je Mavrović sukomentator na nekom meču

Komentiraj...
Vidi sve komentare