To je to što me zanima!

Kramarić je igračina utakmice! Idemo u dodatne kvalifikacije...

BRAVO, DEČKI Trnovit smo put morali proći da bi izborili put u dodatne kvalifikacije. Golovima Andreja Kramarića u Kijevu pobijedili smo 2-0 i čekamo ždrijeb playoffa 17. listopada gdje ćemo biti nositelji
Vidi originalni članak

Uspjeli smo! Hrvatska je pobjedom u vrućem Kijevu stigla do dodatnih kvalifikacija gdje će biti nositelj u ždrijebu. Andrej Kramarić, dvostruku strijelac, zabio je za Vatrene poslije tri godine kada je bilo najvažnije.

Preko 65 tisuća gledatelja pratilo je poraz svoje selekcije na Olimpijskom stadionu.

Novi izbornik Zlatko Dalić odlučio je izostaviti iz prve postave Josipa Pivarića, a na lijevi bok je stavio desnog braniča Šimu Vrsaljka, dok se na poziciju stopera vratio Dejan Lovren. 

Na startu utakmice počeli smo sjajno! U 48 sekundi u šansi je bio Mandžukić čiji je udarac glavom na putu prema mreži pogodio rame Rakickog i lopta je otišla u korner. U 11. minuti Ukrajinci su došli do prve šanse, udarac Marlosa koji je išao u mrežu blokirao je u zadnji trenutak Dejan Lovren.

Ukrajinci su bili bolja momčad u prvih 45 minuta, Konopljanka je zaprijetio u 28. minuti udarcem glavom. Nismo bili najbolji, protivnik je bio brži i moralo se nešto preokrenuti u nastavku. Krenuli smo ofenzivnije, Mandžukić je stao na poziciju desnog krila, Kramarić se preselio u vrh napada i to je urodilo plodom. 

U 62. minuti kada je ubačaj Modrića s desne strane Andrej Kramarić glavom sproveo u donji lijevi kut nemoćnog Pjatova. Šokirani Ukrajinci nisu mogli odgovoriti na vodstvo Hrvatske, a u 70. minuti Kramarić postiže i drugi gol na utakmici. Vrsaljko je s centra uposlio samog Rakitića koji iz prve šalje loptu u peterac, a tamo je najspretniji napadač Hoffenheima za vodstvo od 2-0.

Vatreni su sa 20 osvojenih bodova zauzela drugo mjesto u skupini, dva više osvojio je Island koji je tako izborio izravni plasman u Rusiju. Island je u Reykjaviku pobijedio Kosovo sa 2-0 (1-0) i tako će po prvi put igrati na SP.

UKRAJINA: Pjatov - Karavajev, Hačeridi, Rakitskij, Matvijenko  - Garmaš (Kovalenko, 66), Rotan (Sidorčuk, 69), Stepanenko - Marlos (Besjedin, 78), Jarmolenko, Konopljanka 

HRVATSKA: Subašić - Vida, Mitrović, Lovren, Vrsaljko (Pivarić, 85) - Badelj, Rakitić - Kramarić (Pašalić, 88), Modrić, Perišić, Mandžukić (Rog, 90)

Idi na 24sata

Komentari 701

  • ćeprolje 11.10.2017.

    Fešta sa čedo pismama

  • Danko_Bananko 10.10.2017.

    Hrvatska grabi prema SP-u, Ademi se vraća, NK Varaždin razbio Hajduk II na poljudu. ORJUNA na aparatima!

  • ĐorđePatković 10.10.2017.

    jel to onaj island što je otjero rotšilde?

Komentiraj...
Vidi sve komentare