To je to što me zanima!

Meč s Hrgovićem? Ne. Svjetski prvak razmišlja samo o meču protiv drugog svjetskog prvaka

Oleksandru Usiku (35, 20-0) atraktivniji je meč protiv Tysona Furyja (34, 32-0-1) koji drži teškaški pojas po WBC-u gdje bi pobjedom mogao postati apsolutni prvak teške kategorije
Vidi originalni članak

Usyk želi meč za apsolutnog prvaka svijeta. Vjerujem kako će se to uskoro dogoditi, a meč za ujedinjenje naslova organizirat će se negdje na Bliskom istoku, rekao je Aleks Krasjuk, promotor svjetskog boksačkog prvaka po IBF, WBO i WBA verziji, Ukrajincu Oleksandru Usiku (35. 20-0).

Najpoznatiji svjetski promotor Eddie Hearn objavio je da je najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović (30, 15-0) sljedeći protivnik spomenutog Ukrajinca kao obavezni izazivač za titulu po IBF verziji. Usik može taj meč prihvatiti i krenuti s dogovorom, ali može i odbiti. To bi značilo da ostaje bez titule.

Ukrajincu je atraktivniji meč protiv Tysona Furyja (34, 32-0-1) koji drži teškaški pojas po WBC-u i tako postati apsolutni prvak teške kategorije. Doduše, opet bi ostao bez jedne titule ako ne prihvati meč s Hrgovićem, pa je pitanje kako će se te stvari razviti.

VETERAN JE ODUŠEVLJEN Mavrović: Kakva je to šansa za Filipa! Usik uopće nije opasan

Ukrajinci znaju što žele, a tu dolazi 'druga strana medalje'. To da bi Hrgović ipak mogao zaraditi i to možda puno više nego protiv Usika. Jer bi se za upražnjeni pojas mogao boriti protiv, primjerice, Anthonyja Joshue (33, 24-3).

Idi na 24sata

Komentari 25

  • miško pušić 18.11.2022.

    Hrgović je divan čovjek,, on brzo uči, i strašan je protivnik,,zato ga svi izbjegavaju,, čovjek baca mnogo udaraca ,,a ima i ogroman raspon ruku,, oko 15 cm više od Usika,,i a to Hrga najbolje koristi...

  • Sport10 17.11.2022.

    samo se cekaju prvaci a prvaci rade trilogije,svaka trilogija po godinu ili dvije pa ti racunaj,svima postali dosadni pa hoce da se to pokrene,najmanje jednom mjesecno bi morala pasti jedna velika borba a ne jednom godisnje i vise

  • Mergi 17.11.2022.

    Ajde vi koji premalo razumijete sve ovo radije nemojte komentirat. Hrga i Usyk se znaju već godinama i nije među njima velika razlika u kvaliteti, taj meč može otić na obje strane. Nije Usyk neki apsolutni favorit tu uopće i Hrgović je puno bolji boksač nego što mnogi misle. Kinez kojeg je teško dobio zadnji meč je boksač kojeg svi šampioni već 10tak godina izbjegavaju, a zaključite sami zašto!!! Sigurno ne zato što je Kinez. Tako da lakše malo sa tim bezveznim piskaranjem. Hrgović je tu gdje je i zaslužuje borbu za titulu i svako ime koje mu dođe je veliko, bio to Usyk ili neko drugi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare