To je to što me zanima!

Medveščak ide u Austriju: 'Dovest ćemo NHL-ovce!'

Medveščaku je odobren nastup u austrijskoj ligi i sada u klubu slažu kadrovsku križaljku za novu sezonu, a kostur momčadi bit će Kanađani
Vidi originalni članak

S postojećim kadrom ne možemo ozbiljnije konkurirati momčadima u EBEL ligi, zato moramo dovesti 10-12 novih igrača. Zato smo otišli u Kanadu i platili tamošnje trenere da za nas obave skautiranje i preporuče nam kvalitetne igrače. Orijentirat ćemo se na Kanađane hrvatskog podrijetla i igrače s NHL iskustvom, rekao je predsjednik KHL-a Medveščak Damir Gojanović, koji sa suradnicima u klubu radi punom parom kako bi se klub i momčad pripremili za austrijsku ligu.
- Zasad mogu jedino potvrditi da će braniti Robert Kristan, slovenski reprezentativac. Pregovaramo i s Dougom Bradleyem, trenerom koji je vodio Jesenice - rekao je Damir.
Osnovni preduvjet za ulazak u EBEL ligu bio je dogovor s gradom u svezi Doma sportova. Polako se zatvara i financijska konstrukcija za utakmice koje počinju u rujnu, a velikih ambicija zasad ipak nema.
- Osnovni cilj nam je da postanemo prava, neugodna domaćinska ekipa, koja u 'ledenoj’ neće tako lako gubiti. Prva sezona poslužit će i nama i igračima za prilagodbu na potpuno profesionalan način života, ovo je ipak ozbiljna stvar. U debitantskom nastupu u EBEL ligi željeli bismo osigurati nastup u play-offu - zaključio je Gojanović.


'ZAGREBU NEDOSTAJE PRAVI HOKEJ'
Svi Zagrepčani pamte 80-te godine, vrijeme u kojem se za utakmice Medveščaka tražila karta više. Zagrebu nedostaje pravi hokej, a mi ćemo napraviti sve da osiguramo dobru promociju i privučemo gledatelje u Dom sportova jer austrijska liga je ozbiljan hokej, rekao je Damir Gojanović.
U 'LEDENOJ' ČAK 27 UTAKMICA
Austrijska liga počinje 10. rujna, a prije početka doigravanja igraju se 54 kola, svatko sa svakim čak šest utakmica. Termini su utorak, petak i nedjelja, a domaće utakmice Medveščaka bit će i u izravnom televizijskom prijenosu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nixxx 19.05.2009.

    Konačno nešto dobro na telki. Sjećam se ko klinac kraja 80-tih i pune Ledene protiv Zvezde i Partizana.

  • chevaper 19.05.2009.

    ajde da se konacno u nas i taj sport razvije jbt pa jel ima koji sport na kugli zemaljskoj u kojem su hrvati loshi ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare