To je to što me zanima!

'Medvjedi' na turneju čarterom: Ruski avioni i danas su lutrija

Hokejaši Medveščaka na gostovanja neće putovati redovnim linijama i u starijim ruskim avionima. Letjet će u modernim avionima i na gostovanja će ići čarterom
Vidi originalni članak

U nedjelju 'medvjedi' kreću na prvu turneju, St. Petersburg - Jaroslav - Moskva, slovenski avio prijevoznik Adria Airways osigurao im je Airbus A319.

- Kad sam ja bio u KHL-u 2008. putovali smo u starijim zrakoplovima. Je li me bilo strah? Mene je općenito strah letenja. Nesreće se nažalost događaju, ali liga je napravila puno na poboljšanju uvjeta - rekao je Mark Popovic, koji je prije pet godina igrao u SKA St. Petersburgu.

Nažalost, vožnja u ruskim avionima je i danas lutrija. Dovoljno je podsjetiti na tragediju hokejaša Lokomotiva iz Jarosljavlja 2011., ali i na nedavni incident kad su igrači moskovskog CSKA na letu prema Zagrebu prisilno prizemljeni zbog velikog tehničkog kvara.

- Nakon nesreće momčadi Lokomotiva svi su bili u šoku. Igrao sam tada u Dinamu iz Minska i šef bjeloruske aviokompanije uvjeravao nas je u sigurnost zrakoplova. Ali, prvi letovi nakon tragedije nisu bili ugodni. Svi smo rukama jače stiskali naslone sjedalica ispred nas i molili se da ne bude turbulencija. Opustili smo se tek nakon nekoliko letova - istaknuo je Charles Linglet.

Mnogi sjevernoamerkinaci su nakon stradanja momčadi Lokomotiva od svojih momčadi prije putovanja čak tražili i fotografije zrakoplova kojim će putovati. Čelnici Medveščaka nisu dobili takve zahtjeve.

- Igrao sam u Dinamu iz Rige i s avionima nisam imao loša iskustva. Kad sam došao u Medveščak mnogi igrači su me ispitivali oko putovanja po Rusiji, čuli su mnoge grozne priče. Dobro, i ja sam odahnuo kad sam u Rigi vidio da ćemo putovati modernim zrakoplovom, no od Medveščaka nisam tražio nikakve garancije što se tiče zrakoplova - rekao je Mathieu Carle. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • MarioLjutic 16.09.2013.

    Pametan potez uprave da se unajmi čarter let. Sa tim avionom će letjeti i po rusiji na ovoj mini turneji. Izbjegavaju redovne linje u ruskim zrakoplovima. Tko je ikad letio po majčici rusiji zna o čemu pričam. I drago mi je što su izabrali slovensku prijevozničku tvrtku. Možemo mrziti mi slovence, ali su do zla Boga pedantni za razliku od CA. ;)

  • Leones_1 15.09.2013.

    Sretno dečki, statistika je na vašoj strani

  • darek5cro 15.09.2013.

    Spušit će sve tekme

Komentiraj...
Vidi sve komentare