To je to što me zanima!

Medvjedi poručuju: Past će i bogataši iz Salzburga...

Na početku sezone teško smo igrali protiv njih, izgubili smo i 9-3, ali sad smo puno jači. Što se forme tiče, definitivno najbolje igramo, kaže Prpic
Vidi originalni članak

Da, imaju najviše novca, najplaćenije igrače i bolje rezultate od nas. Jesu li najbolji u ligi? Naravno da nisu. Mi smo najjači, rekao je Medveščakov “lički div” Joel Prpic uoči polaska u Salzburg, na prvu utakmicu polufinala doigravanja EBEL-a.
“Medvjedi” su imali dva dana odmora i u odličnu raspoloženju krenuli su u Austriju.
- Na početku sezone teško smo igrali protiv njih, izgubili smo i 9-3, ali sad smo puno jači. Pogledamo li formu svih momčadi u polufinalu, trenutačno definitivno najbolje igramo - optimističan je Prpic.
Za razliku od ostalih momčadi, Medveščak diže formu kako se bliži kraj doigravanja i čini se fizički najspremniji. Najveće zasluge idu treneru Tedu Satoru.
- Odlično nas je pripremio i tempirao formu. Štedio je neke igrače u manje važnim utakmicama i sad, kad je najpotrebniije, mi smo u optimalnoj formi - rekao je Joel.
Jedan od najvećih Medveščakovih junaka protiv Graza bio je mladi golman Gašper Krošelj. Nekoliko puta obranio je nemoguće i odlično zamijenio Roberta Kristana.
- Mislim da bi nas Salzburg, kao i Graz, mogao podcijeniti. To nam je velika šansa. Doma su strašno jaki, ali iznenadit ćemo ih i idemo u finale - kaže 23-godišnji Krošelj, pun samopouzdanja.

SALZBURGOV PRORAČUN ŠEST PUTA VEĆI OD MEDVEŠČAKOVA

Red Bull Salzburg u EBEL-u je ono što je madridski Real u europskom nogometu. “Bikovi” raspolažu s više od osam milijuna eura na godinu, a Medveščak ima proračun milijun i pol eura. Najbolji Salzburgov igrač, Thomas Koch, zarađuje nevjerojatnih 300.000 eura na godinu. U Medveščaku nitko nema više od 60.000 eura po sezoni.

RED BULL SLAVIO ČAK PET PUTA, 'MEDVJEDI' JEDANPUT

U šest ovosezonskih susreta Medveščak je pobijedio samo krajem prosinca 3-2 u Domu sportova, golom Joela Prpica u produžetku s igračem manje. Na početku sezone “medvjedi” su u Salzburgu izgubili čak 9-3, a posljednje dvije utakmice u Salzburgu završile su 3-2 za Red Bull. Ukupna gol-razlika ove sezone je 25-15 za Red Bull.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • m13kfp 09.03.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

  • legija_sb 09.03.2010.

    sta su oni sebi umislili??pa to je hokej ne prve ili druge klase nego pete...tu nama dosli prodavat maglu,pa satrat ce ih red bull...

  • 09.03.2010.

    prst na (u) pak,medvescak prvak!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare