To je to što me zanima!

Međimurje gurnulo Inter u kvalifikacije za Prvu ligu

Čakovčani su s visokih 4-0 pobijedili goste iz Zaprešića i Inter sada više nema nikakvih šansi da izbjegnu doigravanje za ostanak u ligi
Vidi originalni članak

Nakon pet utakmica 32. kola HNL-a jasno je tko će u kvalifikacije za ostanak, a od ranije se zna i tko ispada, odnosno tko je prvak. No rasplamsala se borba za drugo mjesto...

MEĐIMURJE - INTER 4-0 (Eliomar 31, 63, Pintarić 48, Bratković 60)
Davor Kukec je imao veliku šansu u 25. minuti, no promašio je. Odmah potom, počelo je potonuće Intera u Čakovcu. Seriju je otvorio Brazilac Eliomar, koji je mrežu golmana Šarlije pogodio s gotovo 20 metara. Početkom nastavka rezultat je povisio Pintarić, čovjek s čakovečke klupe, a nakon sat vremena igre bilo je već 3-0. Treći strijelac bio je Bratković, koji je pogodio iz daljine. Pobjedu Međimurja "zaokružio" je Eliomar svojim drugim golom.
Još je samo jedno kolo preostalo hrvatskim prvoligašima, a Inter četiri boda zaostaje za Cibalijom. Dosad su se žalili na suce, ali ovoga puta nemaju opravdanja. Izgubili su od momčadi koja je u 31 utakmici osvojila 12 bodova, i to ne baš u posebno uzavreloj atmosferi... Na tribinama u Čakovcu bilo je jedva stotinjak ljudi.

SLAVEN BELUPO - ZAGREB 1-0 (Posavec 17-11m)
Osječki sudac Trampus u Koprivnici je nogometašima pokazao Zagreba devet žutih i jedan crveni karton, a Posavec je suigraču Jajalu pokazao kako se izvode penali. Odmah na startu Mato Jajalo je promašio penal, no već u 17. minuti Slaven Belupo je dobio novu šansu, pri čemu je Josip Mikulić zaradio isključenje. Srebrenko Posavec nije pogriješio. U 36. minuti isključen je i Ćiro.

OSIJEK - VARTEKS 2-0 (Šolić 13, Todorčev 89)
Prošlo je samo 13 minuta, a Osijek je poveo u Gradskom vrtu. Hrnčević je nabacio s boka, a glavom loptu iza Mađarićevih leđa poslao Šolić. Punih 76 minuta prošlo je u vrlo slaboj nogometnoj predstavi do sljedećeg gola. Pobjedu Osijeka je minutu prije kraja utakmice potvrdio Todorčev.

ZADAR - ŠIBENIK 0-2 (Zec 48-11m, Jambrušić 76)

Poraz Varteksa iskoristio je Šibenik i s nova tri boda zasjeo na osmo mjesto. Zadar je u prvih 45 minuta propustio jednu, a Šibenik dvije šanse. U nastavku su Zadrani svoje prilike nastavili propuštati, a Šibenčani svoje počeli iskorištavati. Duel Puljića i Jambrušića prvo je sudac Pristovnik ocijenio prekršajem za penal, kojega je realizirao Ermin Zec. Za konačnih 2-0 pogodio je Jambrušić nakon nabacivanja iz kornera.

RIJEKA - CIBALIA 2-0 (Đalović 75, Sharbini 90)
Interov poraz svih je briga riješio Cibaliju, iako su Vinkovčani izgubili na Kantridi. Golovima Radomira Đalovića (s 18 golova je drugi strijelac lige) i Anasa Sharbinija, Riječani su došli do tek druge proljetne pobjede i drugog mjesta na ljestvici.

TABLICA: 1. Dinamo 78 (-1), 2. Rijeka 53, 3. S. Belupo 53, 4. Osijek 51, 5. Hajduk 51 (-1), 6. Zagreb 41, 7. Zadar 40, 8. Šibenik 38, 9. Varteks 37, 10. Cibalia 37, 11. Inter 33, 12. Međimurje 15.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Kakma 03.05.2008.

    Zadar je jednostavno katastrofa.Imam osjecaj da se ta momcad raspada,tako igraju u zadnje vrijeme.Bijedna momcad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare