To je to što me zanima!

Mekhissi-Benabbad ipak uzeo zlato, Hrvatska 13. na ljestvici

Posljednjeg dana Europskog atletskog prvenstva u Zürichu održana su finala u 12 disciplina. Osim ženskog skoka u vis, pažnju su privlačile utrke maratona i štafete
Vidi originalni članak

Posljednji dan 22. europskog prvenstva u atletici koje se održava u Zürichu otvorili su maratonci kod kojih je najbrži u napornoj 42.168 metara dugoj utrci bio Talijan Daniele Meucci s vremenom od dva sata, 11 minuta i osam sekundi, srušivši osobni rekord. Srebro je osvojio Poljak Yared Shegumo, a broncu Rus Aleksej Reunkov.

Jedna od priča dana svakako je pobjednički povratak zločestog dečka Mahiedinea Mekhissija-Banabbada koji je u utrci na 3000 metara sa zaprekama ostao bez zlata zbog skidanja dresa prije ulaska u cilj. Francuz je dugove naplatio u dvostruko kraćoj utrci na 1500 metara slavivši u vremenu 3:45,60 ispred Norvežanina Ingebrigtsena i Britanca O'Harea.

U ženskoj utrci na 3000 metara za zaprekama nije bilo kontroverzi kao u muškoj, za što se briljantnim finišom pobrinula Njemica Antje Moldner-Schmidt ušavši u cilj nakon 9:29,43 minute, ispred Norvežanke Fougberg i Španjolke Martín.

Prvenstvo je zaključeno štafetnim utrkama 4x100 metara u kojima su pobijedili Britanci i tako zaokružili sjajno EP. U muškoj konkurenciji srebro je pripalo Nijemcima, a bronca Francuzima, do su se iza Britanki, koje su u vremenu 42,24 oborile nacionalni rekord, smjestile Francuskinje i Ruskinje.

Na završnoj ljestvici medalja Britanija je potvrdila da je trenutno najmoćnija europska atletska sila s ukupno 23 medalje, od čega je 12 zlatnih. S istim brojem odličja, ali manje zlata (devet) na drugom mjestu smjestila se Francuska, dok je treća Njemačka.

Hrvatska je sa zlatom Sandre Perković u bacanju diska te broncom Ane Šimić u skoku u vis zauzela diobu 13. mjesta od 16 zemalja koje su osvajale medalje. Ukupno ih se nadmetalo 50.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • GoranFranić 18.08.2014.

    e kako mi je drago da je ovaj francuz pobjedio u inat....svaka mu čast, i ja bi opet skinuo dres na njegovome mjestu koja gamad od sudaca

  • mik 18.08.2014.

    Bravo za naše sportašice,kad misliš da je sve crno one nam uljepšaju dan !!

  • wcares 17.08.2014.

    Od svih zemalja na ovoj listi upravo Hrvatska ima (daleko) najmanje stanovnika

Komentiraj...
Vidi sve komentare