To je to što me zanima!

Mercedes izlazi iz Formule 1, a Hamilton napokon ide u Ferrari

Mercedesu krajem sezone 2020 ističe desetogodišnji ugovor sa F1, a Hamiltonu ističe ugovor s Mercedesom. Britanac će ispuniti svoj dječački san i u studenome preseliti u Maranello
Vidi originalni članak

Veliki Lewis Hamilton (35) nikada nije krio da je sjesti u Ferrarijev bolid dio vozačkih snova svakog F1 pilota, a polako se uklanjanju sve prepreke transferu o kojem se priča već godinama i zapravo je sve izvjesnije kako ćemo ga od 2021. gledati u - crvenom bolidu sa propetim konjićem.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jer ne samo da Britancu istekom sezone 2020. (zadnja utrka je krajem studenoga u Abu Dhabiju) završava ugovor s Mercedesom nego je ovo godina u kojoj ističe i Mercedesov desetogodišnji ugovor s Formulom 1.

A cijelim automobilističkim svijetom naveliko se bruji o još dvije nepobitne činjenice:

a) Vrh Daimlera zakazao je veliki i važan sastanak Upravnog odbora kompanije u kojoj je i Mercedes za 12. siječnja

b) korporacija u kojoj je Mercedes već je najavila kako kreće s planom da troškove plaća sreže za golemih milijardu eura tj. podijeli nevjerojatnih 10 tisuća otkaza

F1 Hamilton bi titulom za Ferrari postao veći i od Schumachera

Mercedes je od svog povratka u F1 (2010. godine) ulio abnormalne sume novca u taj program, a nagrada su silni uspjesi u vidu šest uzastopnih svjetskih titula. Hamilton u 'Trokrakoj zvijezdi' zarađuje 48 milijuna eura godišnje, ali pregovori sa Ferrarijem već naveliko traju.

Britanac je šesterostruki svjetski prvak, na samo jednu titulu od Michaela Schumachera, a kada bi ga po broju naslova dostigao ili prestigao u bolidu iz Maranella već sama ta činjenica stavila bi ga u žestoki diskurs za najboljeg svih vremena.

Sam Hamilton nikada nije krio želju da u karijeri vozi za Ferrari koji je nedavno produžio ugovor sa Leclercom, ali je sve frustriraniji nezrelim Vettelovim ponašanjem.

Zapravo postoji vrlo malo sumnji u to da će od 2021., ostao Mercedes u F1 ili ne, iza prezimena Lewisa Hamiltona pisati: Velika Britanija i... Ferrari!

Idi na 24sata

Komentari 31

  • volimpršut 30.01.2020.

    Ovo mi prva vijest da će mercedes napustiti f1?!!! Drugo,nema vozača koji nebi želio voziti za Ferrari,Ferrari je sinonim za formulu 1,ništa bez Ferrarija.Ferrari=Formula1

  • toma789 30.01.2020.

    Ne mogu vjerovati. I vi sebe nazivate novinarima a prenosite netočne vijesti. I vidim da ima ovaca na forumu koji su vam povjerovali. NE, mercedes ne napušta F1 nakon 2020 i ne, Hamilton ne razgovara s ferrariom o prelasku. Daj jedanput budite novinari i malo se potrudite ispitati vijest, ne samo prepisivati o kvazi novinara.

  • G4ndalf 30.01.2020.

    Formula je postala užasno dosadna sa svim ti promjenama, davno sam reko stavit ih sve u iste bolide pa da vidimo, Hamilton nije loš vozač al Mercedes je toliko ispred svih da je negledljivo previše su se nekome zvijezdice posložile

Komentiraj...
Vidi sve komentare