To je to što me zanima!

Mercedes nastavio dominaciju, Hamilton ispred Rosberga...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na utrci za Veliku nagradu Bahreina ponovno su dominirali vozači Mercedesa. Slavio je Britanac Lewis Hamilton s 1.085 sekundi ispred Nijemca Nice Rosberga
Vidi originalni članak

Na trećoj utrci sezone, Velikoj nagradi Bahreina, slavio je Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu sa 1.085 sekundi ispred svog momčadskog kolege Nice Rosberga. Ponovio se tako scenarij iz prošle utrke, kada su na VN Malezije, na stazi Sepang, također dominirali vozači Mercedesa.

Iako je Rosberg startao s pole-positiona, Hamilton ga je pretekao već u prvom zavoju. U 19. krugu, Nijemac je na kratko vratio prvo mjesto, no Hamilton je to vrlo brzo popravio i do kraja utakmice se uspio zadržati na čelu poretka. Britanski se vozač drugom pobjedom sezone i 24. u karijeri izjednačio s legendarnim Juanom Manuelom Fangijem i ušao u Top 10 svih vremena. 

Spomenimo i kako nova pravila i novi zvukovi koje ispuštaju bolidi nikako ne zadovoljavaju ljubitelje ovog sporta, pogotovo ako se zna da je jedan od razloga promjene pravila bio pokušaj zaustavljanja dominacije Red Bulla. Međutim, ako je suditi po ovih nekoliko uvodnih utrka, sve što se izrodilo od takvih promjena je samo to da će sada dominantan biti Mercedes, a ne Red Bull. Bernie Ecclestone sve je glasniji u tome da ovakav zvuk nije prava Formula 1, i ako je suditi po njemu, vrlo brzo bi se moglo dogoditi da nas zadese nove, tko zna koje po redu, promjene. 

U ukupnom poretku vodi Rosberg sa 61 bodom, drugi je Hamilton s 50, a treće mjesto drži Nijemac Nico Hülkenberg iz Force Indije s 28 osvojenih bodova. 

U poretku konstruktora Mercedes je prvi sa 111, druga je momčad Force Indije s 44, dok je treći McLaren s 43 osvojena boda. 

Poredak VN Bahreina:

  • 1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:39:42.743
  • 2. Nico Rosberg (Mercedes) +1.085
  • 3. Sergio Perez (Force India-Mercedes) +24.067
  • 4. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) +24.489
  • 5. Nico Huelkenberg (Force India-Mercedes) +28.654
  • 6. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) +29.879
Idi na 24sata

Komentari 31

  • ice_man 05.05.2014.

    problem je taj što realno sa NAJBOLJOM verzijom Vettela se nećeš imati prilike trkati, bit će izazov sustići ga. Daniel me jako iznenadio u ovom dijelu sezone. odlično vozi, al treba se priznati i da je prije uštimao bolid nego Vettel. svi smo mislili da će ove godine Ferrari imati najbolje skupljače bodova, a za sada ispada da, naravno osim vanzemaljskog Mercedesa, ustvari Red Bull ima najbolje vozače. samo me čudi što sad nema onoga da je dosadno kad je netko brži 2 sekunde po krugu, kako ovo više nije utrkivanje, zviždanje na kraju utrke. “Hamiton je loš vozač, stavite ga u bolid koji nije brži 2 sekunde i onda će te viditi gdje bi bio” itd itb…

  • MichaelMonako 07.04.2014.

    Trka po meni je bila dosadna do Safety Cara pozom se nešto malo pokrenulo.Blijeda slika F1.Dominacija Mercedesa apsolutna.Nešto malo je pokušao Massa ali nije išlo.Nova pravila su otužno usporila trku i ne zadovoljan sam.Dva ili tri ulaska u boks,mjenjane guma više puta . .Nije to trka koja uzbuđuje.Ja bih vratio stara pravila,dva tenkiranja jedna izmjena guma pa pokaži kako se vozi.Piloti F 1 sada ustvari sjede za kompjutorima i tipkaju dugmiče.

  • miki-vz 07.04.2014.

    force indija ispred mclarena, red bulla i ferraria

Komentiraj...
Vidi sve komentare