To je to što me zanima!

Messi donirao 500.000 eura za borbu protiv virusa u Argentini

Argentinski nogometni majstor Lionel Messi (32) donirao je 500.000 eura zakladi Garrahan za pomoć u borbi protiv koronavirusa u Argentini s ciljem nabave materijala i aparata za borbu s bolesti
Vidi originalni članak

Donacija je izvršena putem Messijeve fondacije u sklopu kampanje za prikupljanje sredstava pod nazivom "Zajedno za argentinsko zdravlje" koja ima za cilj nabavu materijala i aparata za liječenje bolesti uzrokovane Covid-19.

Messi je u ožujku obećao milijun eura pomoći u borbi s Covid-19, od čega je polovina otišla u bolnice u Barceloni, a ostatak je podijeljen medicinskim ustanovama u njegovoj domovini.

- Vrlo smo zahvalni na pomoći, ali i na ovom priznanju našeg rada, što će nam omogućiti da nastavimo s opredjeljenjem za javno zdravstvo u Argentini - rekla je dr. Silvia Kassab, izvršna direktorica Fundacion Garrahan.

PREDSJEDNIK LA LIGE 'Kad se španjolska liga vrati, igrat će se utakmice svaki dan'

Zahvaljujući doprinosu kapetana argentinske reprezentacije, zaklada Garrahan odlučila je pomoći bolnici Jose María Cullen iz Santa Fea, bolnicu u Rosariju, bolnicu Estebana Echeverria u provinciji Buenos Aires, bolnicu Canuelas i bolnicu Manuel Belgrano u San Martínu.

Messi je također, sudjelovao u brojnim kampanjama za podizanje svijesti u Argentini od izbijanja virusa, ističući važnost boravka kod kuće i pranja ruku kako bi se izbjeglo veće širenje pandemije.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • eko18 12.05.2020.

    Pa sta modric je doniro 10 000 kn

  • 12.05.2020.

    To je njemu kao da sam ja donirao 5kn

Komentiraj...
Vidi sve komentare