To je to što me zanima!

Messi je 'produljio život' Barci: Zabio za slavlje protiv Atletica

Barcelona je izborila tešku pobjedu u 25. kolu na gostovanju kod Atletico Madrida 2-1. Messi je za njih bio koban u 81. minuti, a zaostatak za Realom ponovno je -10
Vidi originalni članak

Nogometaši Barcelone posljednju utakmicu 25. kola Primere zaključili su teškom pobjedom na gostovanju kod madridskog Atletica 2-1. Momčad Pepa Guardiole i prije samog dolaska na Calderon znala je da neće imati lak posao protiv Atletica koji je na svom stadionu neporažen sedam uzastopnih utakmica u prvenstvu.

Kao što se očekivalo Katalonci su izborili jednu od najtežih pobjeda u sezoni jer je svaka sljedeća utakmica odlučujuća obzirom da je Real pobjedom kod Raya Vallecana pobjegao na +13.

Atletico je do 81. minute gurnuo gradske rivale bliže naslovu prvaka rezultatom 1-1, no tad je djelić genijalnosti ponovno demonstrirao veliki Leo Messi. Argentinac je iskoristio zbunjenost i nepripremljenost Atleticove obrane pri izvođenju slobodnog udarca te je nesmetano i precizno pogodio suprotni kut golmana Courtoisa za 2-1 pobjedu i važna tri boda.

Domaćini su se žalili na suca smatrajući da sudac nije pokazao znak za izvođenje udarca, no ništa nisu uspjeli promijeniti. Barcelona je prva došla u vodstvo preko Daniela Alvesa u 36. minuti, a Radamel Falcao je u 49. minuti golom (20. u sezoni) za 1-1 zabrinuo Katalonce. Do kraja susreta Atletico je u posljednjim sekundama imao veliku priliku kad je Gabi silovito pucao, a Valdes nespretno odbio loptu koju je uspješno raščistila obrana.

Messi se ponovno pokazao kobnim za 'crveno-bijele' zabivši im ukupno 15. gol u međusobnim ogledima u prvenstvu. A ponovno se točnom pokazala statistika koja pokazuje da Barcelona pobjeđuje kad Messi zabije gol. Ovo je već 86. takva pobjeda uz osam remija, dok je jedini poraz Barca doživjela kad je Messi zabio, upravo od Atletica.

Primera, 25. kolo:

Atletico Madrid- Barcelona 1-2 (Falcao 48 / Alves 36, Messi 81)

Idi na 24sata

Komentari 230

  • MasterM 27.02.2012.

    Budite objektivni, suci pomogli i Barci i Realu u ovom kolu . . .

  • ChristianKiš 27.02.2012.

    pola od vas tu nikada nije igralo nogomet..aa svi ste veliki nogometasi i strucnjaci..de nemojte srat... sjecam se istog gola kad je henry igrao u arsenalu ,i zabio...isti takav..i bas se niko nije bunio...aa messi sada zabio..i sad se svi navijaci reala bune odjednom..:S budimo realni..da je ronaldo zabio takav gol,jel bi se i onda bunili ??

  • macak599 27.02.2012.

    ovako,navijam za Barcu od 1990. vecina vas se nije ni rodila tada,a ovdje se pravite pametni i pljujete jedni po drugima. Ja cu prvi cestitati Realu na naslovu koji je osvojen zasluzeno. sudackih gresaka ce uvijek biti na stetu Barce i Reala. povijesti ovih klubova se znaju i kome krivo,kome pravo. Uglavnom,Barca si je sam kriva sto ce izgubiti naslov. A sto se tice ovih mulaca koj navijaju za Real i seru za sudjenje Barci,proucite povijest kako je Real osvajao naslove. Isto vrijedi i za Barcine navijace! Istina je da su suci gurali Barcu i to je to. vec mi vas je pun k,jer niste nista drugo doli djeca!! za desetak kola ja cu sportski cestitati,a vi i dalje glumite idiote!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare