To je to što me zanima!

Messi s Argentinom ne može pobijediti ni jednu top momčad!

Brazilce je Leo pobjeđivao tri puta, čak i zabio neke golove, ali samo u prijateljskim utakmicama. Triput. Uza šest poraza. Dok u natjecateljskim susretima ima dva remija i pet poraza!
Vidi originalni članak

Otkad je Leo Messi u argentinskoj reprezentaciji, gauči nikad u natjecateljskoj utakmici nisu pobijedili Brazil!

Kako poražavajuća činjenica za (po)najboljeg nogometaša desetljeća, pa i svih vremena. Podatak koji mu u domovini neće oprostiti. Realno, 32-godišnji Messi ima još jednu šansu: Copa Americu idućega ljeta. Na domaćem terenu, bio bi to deseti pokušaj da s reprezentacijom osvoji trofej.

Deveti je Leov pokušaj propao u polufinalu. Argentina je u klasiku Cope izgubila pred 62.000 gledatelja u Belo Horizonteu od Brazila 2-0. Imala je 14 udaraca na gol, Brazil četiri, ali Gabriel Jesus i Firmino pogodili su mrežu, a Agüero i Messi gredu i vratnicu, i gauči opet nisu uspjeli. Copu nisu osvojili od 1993...

I DEVETI PUT - ĆORAK Messi: Zar im je VAR dojadio?! Zakinuli su nas za dva penala!

- Brazil uopće nije bio bolji, zabio je drugi gol nakon što nama nije dosuđen penal. Valjda je sucima dojadilo provjeravati gluposti, pa uopće nisu koristili VAR! A njima su svirali i minimalne kontakte. Zakinuti smo za dva penala, a VAR nisu ni pogledali! Da barem CONMEBOL nešto napravi, ali s obzirom da Brazil kontrolira i savez i suce, teško je to očekivati... - ljutio se Barcelonin čarobnjak.

POLUFINALE COPA AMERICE Brazil ubojit u klasiku! 'Gauči' pogađali okvir, Messi frustriran

U reprezentaciji je od 2005. i otad je Argentina tri puta svladala Brazil u prijateljskim susretima (šest poraza), dok u natjecateljskima s najvećim rivalom ima dva remija i pet poraza! Na SP-ima, Copa Americi, kvalifikacijama za SP i Kupu konfederacija.

Nadalje, na devet velikih natjecanja Messi s Argentinom nije pobijedio ni jednu top reprezentaciju! Najveće pobjede bile su mu protiv Kolumbije, Urugvaja, Čilea, Meksika, Nizozemske... Dok je gubio od Francuske, Kolumbije, Urugvaja, Hrvatske, po dvaput od Brazila i Čilea, te triput od Njemačke! Promijenio je devet izbornika, desetine suigrača, a veliki Fabio Capello nedavno je izjavio:

- Maradonina je Argentina bila jača i kvalitetnija nego Messijeva. Leo je imao dobre igrače naprijed uza sebe, ali nedostajala mu je obrana i vezni red.

NA BRAZIL U POLUFINALU Messi: Sramota je da se Copa igra na ovako lošim terenima

Hoće li doista Messi u mirovinu bez trofeja s Argentinom? S bolnim sjećanjima na četiri ispadanja na jedanaesterce i četiri poraza u finalu? Copa je idućega ljeta opet u njegovoj Argentini. Za jubilarni, deseti pokušaj...

Idi na 24sata

Komentari 83

  • danko1471991 04.07.2019.

    Otkud vama novinarima ideja da Messi neće igrati SP u Kataru(imat će tad 35 godina) kad stalno govorite da mu je Copa sljedeće godine zadnja šansa...

  • melkiot 04.07.2019.

    Debilizam, pa makni Messija i Ronalda iz svojih reprezentacija, i Portugal opet pobijedi Argentinu 10 tekmi zaredom...Neznalci

  • lovac_u_mutnom 04.07.2019.

    Novinaru, po tebi Kolumbija, Urugvaj, Čile, Meksiko, Holandija su neke osrednje reprezentacije.....??? E pa svasta....

Komentiraj...
Vidi sve komentare