Obavijesti

Sport

Komentari 41

Messi: Sramota je da se Copa igra na ovako lošim terenima

Messi: Sramota je da se Copa igra na ovako lošim terenima
1

Brazil? Teško je reći tko će tu biti favorit. Znam samo da još uvijek niste vidjeli naše najbolje izdanje koje tek slijedi. Znamo tko su i imamo ogromno poštovanje prema njima, kaže Messi

VIDEO

Argentinska nogometna reprezentacija plasirala se u polufinale Copa Americe gdje će snage odmjeriti s prvim favoritom prvenstva, ujedno i domaćinom Brazilom. Prilika je ovo koja Argentincima budi nadanja da će konačno osvojiti Južnoameričko prvenstvo u eri Lionela Messija nakon svih osporavanja i kritika koje je čarobnjak s loptom dobivao.

Argentina je posljednja dva izdanja Cope igrala finale, a oba puta izgubila je od Čilea. Crni oblak nadvio se nad argentinskom reprezentacijom i stvorila se sumorna atmosfera.

Ali otkad je na klupu sjeo Lionel Scaloni (41), nekadašnji veznjak Deportiva, kasnije Lazija i Atalante, ozračje u reprezentaciji se promijenilo. Manje je tenzija, a mladi izbornik uspio je ujediniti svlačionicu prepunu zvijezda i vratiti povjerenje nacije.

Argentina je tako s 2-0 nadigrala Venezuelu, a rezultat je u konačnici mogao biti i viši. No, piše se plasman u polufinale koje garantira nogometni spektakl kao najbolju uvertiru u finale. Bolje od toga na može, Argentina-Brazil u nogometnom klasiku.

'Gauchosi' tek sada imaju pravi ispit i vidjet će se od čega su satkani. Kapetan Messi uvjerava da ono najbolje tek slijedi, ali ogorčen je terenima u Brazilu.

- Svi sudionici silno žele osvojiti Copa Americu, svi imamo isti cilj. Ali moram reći da su tereni jako loši i sramota je da se ovakvo natjecanje igra na tako lošim travnjacima - ogorčen je bio Messi nakon utakmice.

U polufinalu čekaju Brazilci, koji na trofej čekaju još od 2007. godine. Motivacija je i za jedne i za druge na visokom nivou.

- Brazil? Teško je reći tko će tu biti favorit. Znam samo da još uvijek niste vidjeli naše najbolje izdanje koje tek slijedi. Znamo tko su i imamo ogromno poštovanje prema njima, ali nadamo se dobrom rezultatu i prolazu u finale.

- Scaloni nas je sve ujedinio i ponašamo se kao pravi tim na utakmicama i treninzima. Svi se jako dobro slažemo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka