To je to što me zanima!

Messi statistički najbolji igrač u povijesti, CR7 ni u TOP 15

Od 1929. godine u prvoj španjolskoj nogometnoj ligi igralo je 9280 nogometaša, od toga 854 golmana. Messi je statistički najbolji jer dominira u španjolskom prvenstvu po svim kriterijima
Vidi originalni članak

Prema istraživanju Instituta za povijest i statistiku španjolskog nogometa (CIHEFE) Lionel Messi najbolji je igrač u povijesti 86 sezona španjolskog prvenstva.

Na drugom je mjestu bivši nogometaš Real Madrida Španjolac Raul, a slijede ga bivši nogometaš Barcelone Cesar Rodriguez, Athletico Bilbaa Telmo Zarra i bivši igrač Gijona i Barcelone Enrique Castro "Quini".

Zvijezda Barcelone sakupila je 545 bodova, Raul je drugi sa 528, a slijede Cesar (524), Zarra (493), Quini (488), Juan Arza (481), Alfredo Di Stefano (481), Paco Gento (467), Carlos Alonso "Santillana" (464) i Guillermo Gorostiza (454).

Među igračima koji su još aktivni na drugom je mjestu zvijezda Real Madrida Portugalac Cristiano Ronaldo, koji je, ako se gledaju svi igrači, bivši i sadašnji, ukupno na 17. mjestu s 415 bodova. Na trećem mjestu među aktivnim igračima je napadač Athletica Aritz Aduriz s 314 bodova, dok je ukupno na 67. mjestu.

U opsežnom istraživanju proučavali su brojne faktore među kojima su odigrane minute svake sezone, golovi iz igre, golove iz penala, autogolovi, crveni kartoni...

- Svi evaluacijski kriteriji imaju jednostavan sustav bodovanja što omogućava da se mogu uspoređivati svi igrači iz svih sezona - izjavio je za Marcu Jose Antonio Ortega.

Od 1929. godine u prvoj španjolskoj nogometnoj ligi igralo je 9280 nogometaša, od toga 854 golmana. Messi je statistički najbolji jer dominira u španjolskom prvenstvu po svim kriterijima. On je jedini koji je premašio brojku od 300 golova (349). 

Idi na 24sata

Komentari 77

  • obama terorist 07.08.2017.

    Ovu Ronaldovu statistiku-zabija vise od gola po utakmici!!tko prestigne svaka mu cast...on vise zabija od messia i mislim da bi to trebalo biti neko mjerilo jer je to najvaznije!!!! Ja ovoga Raula ne pamtim niti po cemu odlicnom...bio prosjecan napadac a ovim igracima danas ne moze vode dodat!!! Toliko o tom izboru!!

  • Floki7 07.08.2017.

    Pa naravno da je Messi br.1.Ronaldo je samo masina za golove i nista vise.Bio je puno bolji dok je igrao u Man Utd.

  • ice_man 07.08.2017.

    za mene ce se Messija moc samo uspoređivat s Ronaldom, jer dok ne ode u Premier ligu i ne osvoji sve s nekim engleskim klubom, nemamo o njemu kaj pricati.. jer sam siguran da tamo ne bi bio ni približno na razini na kojoj je u la ligi.. stvarno se nadam da nece ostat u Barci cijeli život..

Komentiraj...
Vidi sve komentare