To je to što me zanima!

Messi zabio 400. gol za Barçu, Ronaldo do 50. gola u sezoni...

Jučerašnje utakmice najboljih španjolskih klubova Barcelone i Real Madrida, osim pobjeda, njihovim najboljim igračima donijele su i okrugle rekorde po broju golova...
Vidi originalni članak

Lionel Messi u subotu je zabio 400. gol za Barcelonu, a Cristiano Ronaldo 50. u sezoni. Barcelona i dalje ima dva boda prednosti pred Real Madridom na vrhu Primere šest kola prije kraja, a njihove prve zvijezde ne prestaju obarati rekorde.

Argentinac se upisao u strijelce u četvrtoj minuti sudačke nadoknade dvoboja protiv Valencije na Camp Nouu (2-0), a dodao je i asistenciju za gol Luisa Suáreza već na isteku prve minute.

Do 400. gola došao je u 471. nastupu, a raspored mu je golova ovakav: prvenstvo 278 , Liga prvaka 75 , Kup kralja 32 , španjolski superkup 10 , europski superkup 1 te Svjetsko klupsko prvenstvo četiri gola. Ipak, brojke ga nisu previše impresionirale.

- 400 golova za Barcelonu, nadam se da ću ih zabiti još puno! Ipak, najvažnije je bilo osvojiti tri boda u jako teškoj utakmici - napisao je Leo na Facebooku priloživši fotografiju s masaže nakon utakmice.

Ronaldo je protiv Málage šansu za jubilarni 50. gol prvo propustio iz penala u 67. minuti koji je izborio James Rodríguez pogodivši desnu stativu, a novu šansu ponudio mu je Javier Hernández u drugoj minuti nadoknade, kada je Portugalac trebao samo iz blizine potvrditi gol i pobjedu 3-1.

Cristiano je ove sezone stigao do frapantnih 39 golova u 32 kola Primere, osam puta pogađao je u Ligi prvaka, dvaput u europskom superkupu te jednom u Kupu kralja. Prvi je u povijesti španjolskog nogometa kojemu je uspjelo zabiti 50 ili više golova u sezoni pet godina u nizu.

Samo u prvoj sezoni po dolasku iz Manchester Uniteda Ronaldo nije uspio probiti tu čarobnu brojku postigavši "tek" 33 gola, a potom je redom zabijao 54, 60 , 55 te 51. Ove bi sezone mogao premašiti osobni rekord. Bila je to i 150. Portugalčeva pobjeda u Real Madridu u Primeri u 194. utakmici. Pritom je postigao 217 golova.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • 19.04.2015.

    boze dragi a ja mislio da se brend malo opametio sa zadnjih par normalnih komentara, navijam za barcu, ne volim real al zeljet nekom ozljedu je van svake ljudske pameti a pogotovo kada je rijec o nasem modricu. Nemres vjerovat kaj je ljudima u glavi i ovaj brend samo sramoti ime Barcelona sa svojim biserima. I Admine ako ikako mozete a znam da mozete locirajte mu IP adresu i trajno ga banajte sa 24 sata jer ovako nema koristi napravit ce novi nick i opet sve po starom.

  • Tomislav12345_1 19.04.2015.

    Bravo Messi neka dođe i tisućljeti

  • Veki-Zagreb 19.04.2015.

    Prvi gol Reala zaleđe ko kuća...gol Ronalda, naravno s crte, ala Pipo Inzaghi...kada igra Real igra i Ronaldo, kada igra Messi igra i Barca, a to je velika razlika...Messi je za Ronalda izmislio nogomet...

Komentiraj...
Vidi sve komentare