To je to što me zanima!

Donna je preokrenula Peterson, a Martić 'pomela' Mladenović

Nakon što je Petra Martić razbila bivšu TOP 10 igračicu Mladenović s 2-0 u setovima, i Donna Vekić je preokretom protiv Peterson (2-1) prošla u treće kolo Roland Garrosa
Vidi originalni članak

Petra Martić i Donna Vekić su u trećem kolu Roland Garrosa!

Nakon što je 2-0 svladala 55. tenisačicu svijeta, Tunižanku Ons Jabeur, sada je u drugom kolu Petra ipak imala malo teži zadatak.  Ipak, Francuskinja Kristina Mladenović, nekoć top deset tenisačica svijeta, završila je jednako kao i Jabeur. Splićanka ju je razbila 6-2, 6-1 i poslala kući u sat i sedam minuta. Nije mogla Francuskinja ni na domaćem terenu...

Donna Vekić uspavano je krenula protiv Šveđanke Peterson koja je u prvom setu s laganih 6-1 uz puno Donninih poklona stvorila prednost. No, bio je to pravi 'hladan tuš' za Vekić koje se u nastavku itekako probudila i dopustila protivnici da u sljedeća 2 seta uzme samo 3 gema. 

Tako je u drugom setu uzvratila sa 6-1, da bi u trećem setu s rutinskih 6-2 Donna otišla u treće kolo zemljanog Grand Slama gdje ju čeka bolja iz susreta Belinde Benčić i Laure Siegemund.

Martić je na ovom turniru 31. nositeljica, a u trećem kolu ipak je čeka jedan jako težak zadatak. Druga nositeljica turnira Karolina Pliškova, nekoć prva, a danas druga tenisačica svijeta. 

Pliškova ove sezone dominira na zemljanoj podlozi, osvojila je turnir u Rimu, slavila u već sedam mečeva zaredom, no Hrvatica je za nju - rak rana. Susrele su se već četiri puta, a naša tenisačica slavila je čak triput. Zadnji dvoboj bio je ove godine na Mastersu u Miamiju, no tada je ipak bolja bila Čehinja.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • eugen123 29.05.2019.

    Gledao sam Petru danas možda zvuči čudno, ali imam dojam da može i bolje od ovoga danas. Danas je odigrala maestralno.

  • tejmatebra 29.05.2019.

    bit će fajt protiv čehinje, al petrica je u naletu. sretno i hrabro, može se dalje izgurat!

  • lirika akiril 29.05.2019.

    Bravo Petra,ak prođe Pliskovu sve je otvoreno

Komentiraj...
Vidi sve komentare